|
|
|
|||||||
Białe plamy na skórze |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 4
|
Od jakiś dwóch miesięcy pojawiły mi się na rękach, białe plamy w wielkości 1-3cm. Byłam z tym u lekarza i to nawet nie jednego, ale każdy z nich twierdził co innego, więc pomyslalam, że może spotkam się tu z jakąś osobą która ma taki sam problem i coś mi w tej sprawie doradzi.
Jestem naprawde tym zaniepokojona, nawet nie wiem skąd to się wzieło, boje się że mi wkoncu, to na twarzy wyskoczy byłam nawet kilka razy na solarium żeby jakoś zakryć lub wysuszyc te plamy, ale to nic w ogóle nie dało, tylko podrażniło jeszcze bardziej i czasem nawet piecze mnie to.Bardzo bym prosiła o pomoc!!
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
witam, z opisu wynika ze mamy to samo! Biale plamy sa na rekach i mam je juz ladnych pare lat nikt nie wie co to i jakos nie mozna nic na to zaradzic. Jesli poradzilas sobie z tym problemem bardzo prosze daj znac! Wiosna idzie i zapowiada sie ze kolejny rok nie bede mogla odslonic rak :(
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Witam!Od dwóch miesięcy też mam białe plamy na przedramionach(obu rąk).Są różnych wielkości i przeróżnych formatów.Byłam z tym u dermatologa!Zadał mi on dużo dziwnych pytań...Byłam wcześniej na diecie, mam problemy ze snem, do tego dochodzi stres.Z tego co usłyszałam...wynika, że brakuje mi witaminy A. Smaruję maścią(jest tez krem): Alantan plus (z wit.A) i dodatkowo łykam trzy razy dziennie po dwie kapsułki witaminy A. Maść i kapsułki można dostać bez recepty.
Dermatolog mi powiedział, że są gładkie więc to żaden grzyb a i nie bielactwo jak myślałam na początku.Bielactwo jest dziedziczne a w rodzinie u mnie nikt na coś takiego nie chorował:) Co prawda nie jest łatwo(szybko) pozbyć się tych plam, trzeba jeść dużo czerwonych i pomarańczowych warzyw(m.in.marchew), zdrowe odżywianie i mniej ostrych przypraw. Można wychodzić na słońcę(jak najbardziej) ale bez przesady...nie przypalać!Wyleczenie może być długoterminowe...nawet rok:(Trzeba być wytrwałym...i dbać o swoje ciało i duszę...zdrowa dieta i dobre samopoczucie, wypoczynek.Mam nadzieję, że niedługo mi one znikną...wiosna idzie w końcu:) Wszystkim "plamiastym" życzę szybkiego powrotu do zdrowia!Wierzę, że nam się uda!!!...od tego się nie umiera:) |
|
|
#6 |
|
Guest
|
jakies 15 lat temu po urodzeniu corki pojawily sie na moim ciele biale plamy a dokladnie pod pachami żaden dermatolog z woj. zachodniopomorskiego nie wiedzial co mi jest,bedac z wizyta u znajomych w berlinie skorzystalam z opininii tamtejszego lekarza dermatologa(poniewaz plamy zaczely pojawiać sie w miejscach intymnych)wstydzilam sie o tym powiedziec ale pan doktor nie byl w ciemie bit i sam zapytal gzie jeszcze mam te odbarwienia z naciskiem na miejsca intymne-itddddd wstyd okropny ale pokazalam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BINGO dostalam recepte na lek o nazwie MELANINEjak dobrze pamietam kosztowal 48marek i byl tylko na recepte zjadłam 3 opak plamy nie zniknely ale przez kolejne 12 lat mialam spokoj 3 lata temu biale znowu zaczely sie pojawiac ze wzmozona sila ,pojawily sie na nadgarstkach na piersiach na dloniach pod okiem notabene jak sie opale to wygladam jak REKSIO:'''(NIESTETY NIEMIECKI DR.leczy w niebie a mi pozostała wełbie nazwa leku ktory prz ez12lat pozwolił mi cieszyć sie kazdym promieniem słonca -ale nie łam sie ŁACIATE WCHODZI NA SALONY HEHEHEEHEHHEHEHEHH
TAK NAPRAWDE WCALE NIE JEST MI DO SMIECHU CHCE MI SIE WYC DO KSIEZYCA(CHOC ON TEZ MA PLAMY)DLACZEGO MNIE TO SPOTKALO mieszkam nad morzem kocham slonce ,plaze itd .... jak leze na plazy czuje sie jak krowa(z wiekie kilogramow tez troszke przybylo)i jestem łaciata ZYCIE TOCZY SIE DALEJ.A CO GORSZ MARNE SSZZAANNSSE NA REKLAME ŁACIATEGO ALE JAK BY CO TO JESTEM DO DYSPO................... POZDRAWIAM ŁACIATA 11 |
|
|
#7 |
|
Guest
|
...ale to jednak może być bielactwo! Moja ciocia je ma a u nas w rodzinie nikt tego nie miał!!! Pierwsze plamki wyszły jej na głoniach około 19 roku życia... i dostawała ich coraz więcej. Teraz chodzi na jakieś lampy od ponad roku - ma skierowanie na nie od dermatologa. Dziewczyny opalanie tych plamek nic nie da a nawet pogarsza sorawę bo wtedy one stają się zaczerwienione i pieką!
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Witam,
Moje pierwsze spostrzezenie to takie, ze przychodza sobie tu ludzie i mowia, bylem/bylam u lekarza i stwierdzil to i tamto. Jezeli aptrzycie na krowe to wiecie co jej dolega? Jak lekaz moze powiedzec co nam dolega patrzac nam prostow oczy? A gdzie sa badania? badanie naskurka, badania krwi, i generalnei wszystkiego co sie da? Za drogo? brawo! Macie internet, macie ksiazki medyczne, ksiazki specjalistyczne w bibliotekach uniwersyteckich. Polecam lekture i nauke po drodze z zastosowaniem. Dowiecie sie przynajmniej co Wam dolega. I nie zlozecze na lekazy, bo mam ich generlanei gleboko gdzies. pare razy bylem i moi znajomi tez byli i kazdy z tych pajacow mial takie samo podejscie, popatrzymy.... na pytanie o badaniu albo sie denerwuja, bo oni wiedza lepiej bez badania, albo mowia nieeeeeeee nie potrzeba, przetestujemy lekarstwa! Uwazajcie ludziska! Oni sa zwyklymi wykonawcami swoich zawodow i to zachlannymi na kase i leniwymi smierdzielami tez sa, jak widac w szpitalach. lub przychodniach gdzie dziesiatki ludzi czeka w kolejce, a pan/pani w swoim krolestwie sobie debatuje z sama/samym soba jaka diagnoze wydac bezwiednie, bez posrednictwa mozgu. Pozdrawiam i obudzcie sie! kazda diagnoza musi byc uzasadniona i to najlepiej pisemnie! bo potem nawet nie ma z czym do sadu pojsc! D. |
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|