Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Brak okresu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Brak okresu stare 10-26-2008, 12:09   #1
bejbi
Junior Member

Wypowiedzi: 4
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Jakie mogą być przyczyny ciągle spoźniającej się miesiączki? od ostatnich trzech miesięcy wciąż mi sie spoźnia, tydzien albo nawet dwa. Ostatnio mam troszke stresu, ale watpie żeby to było tym aż tak bardzo spowodowane i tak działało na moją miesiączke :( sama nie wiem juz..

[ offline ]

Brak okresu stare 10-26-2008, 12:42   #2
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Możesz mieć jakieś zaburzenia hormonalne. Sugeruję wizytę u lekarza.

[ offline ]

Brak okresu stare 10-26-2008, 13:27   #3
bejbi
Junior Member

Już wcześniej miałam takie problemy, byłam u lekarza i po zrobieniu wszystkich badan przepisała mi luteine. Bralam to przez dwa miesiące i miesiączki po tym dostawałam nawet za wcześnie, wiec już nie widzialam potrzeby brania i teraz znowu to samo:/ niepotrzebnie przerwalam tego branie bo powinno się przez pół roku zeby sie unormowało.. Chyba ze zacząć od nowa brać ta luteine bez konsultacji z lekarzem?

[ offline ]

Brak okresu stare 10-26-2008, 14:19   #4
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Nie. Takich rzeczy niewolno leczyć na własną rękę. Fakt, że niepotrzebnie odstawiałaś tę luteinę bo to że wróciło do normy to nie dlatego że już wyzdrowiałaś tylko że to był efekt działania leku. Koniecznie skonsultuj się z lekarzem i zacznij terapię. Tym razem już bez przerywania jej na własna rękę.

[ offline ]

Brak okresu stare 10-28-2008, 11:13   #5
bejbi
Junior Member

A zastanawia mnie jeszcze jedno, jeśli wybrałabym się do lekarza ginekologa, to musiałabym znowu powtarzać wszystkie badania które znalazly powód tego dlaczego mi się wciąż ten okres spóźnia? troszke ich było, a zbytnio nie mam czasu na robienie ich znowu, tylko że one były robione jakieś 5 miesięcy temu i nie wiem czy można na nich się znowu opierać i kontynuować to co przerwałam.. Chyba faktycznie musze się znowu wybrać do tego lekarza.

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
brak, okresu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum