|
|
|
|||||||
Chce zacząć ćwiczyć. Potrzebna pomoc. |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 5
|
Witam. Po przeczytaniu parunastu artykułów chciałbym zacząć ćwiczyć rzeźbe. Jednak że mam dosyć dziwną figure to chciałbym polecić się was w brzuchu mam 74 cm a w klacie 63cm wzrost mój to 180 i waże 62kg. Wiem że powinienem ciało przygotować do odrzywek itp... Ćwicze koło 20 pompek i 40 brzuszków przed spaniem. Potraficie mi doradzić jak ułożyć diedte? Kiedy zacząć ćwiczyć? I jakie środki stosować? Nie chciał bym stosować jakiś "dopalaczy" chce poprostu żeby mi ta wytrenowana żeźba z czasem została. Pozdrawiam
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
chłooopie ale masz brzuuchol ;p nie no tak na serio, zacznij biegać, duużo biegać, pozatym częściej ćwicz jeśli chodzi o taki ilości, rób sobie rano 50 pompek i wieczorem tak samo a brzuszki tez po 50 to na początek ,z czasem zwiekszaj ilość, hm diete, poszukaj po necie bo ciężko napisać co by było dla Ciebie odpowiednie, a jakie środki... narazie ćwicz
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Hehe brzuch właśnie mam duży ale kiedyś miałem nadwage koło 10 kg i to mi już niestety zostało. Wszelkie ćwieczenia na w-f wykonuje bezproblemowo więc i tak nie jest tak źle ;P Co do ćwiczeń to jestem w stanie je zrobić bez problemowo. Ile musze mieć w brzuchu żebym mógł zaczą ćwiczyć na siłowni? Pozdrawiam
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
heh.. czy twój obwód w brzuchu ma znaczenie? lepiej jeśli chcesz coś osiągnąć zacznij już ćwiczyć.. a w-f ma sie tak do siłowni jak piernik do wiatraka. Narazie lepiej przygotuj sie w domu rób pompki i brzuszki a po 2 miesiącach ćwiczeń w domu możesz iść na siłownie
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
no stopniowo zwiekszaj ilość, albo rób sobie 2 serie rano i wieczorem ilość powtórzeń to tyle ile zdołasz, i przerwa miedzy seriami 1 min
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
żeby mięśnie sie przygotowały do większego wysiłku, chyba że chcesz nabawić sie szybko kontuzji ;p
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Nie, nie zależy mi na kontucji hehe ;) Myśle że miesiąc ćwiczeń domowych mi wystarczy ponieważ uprawiam sprot enduro/cross i w brew pozorą w tym sporcie używa się nóg i brzucho. Jeżdże ok. 1 rok i nie raz po dobrej jeździe dostane zakwasów ;P
|
|
[ offline ]
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
a dlaczego miałoby Ci zależeć na kontuzji? Lepiej sie przygotuj troszke dłużej no ale i tak zrobisz jak bedziesz uważał
|