|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 8
|
Chodziłam do klasy bio-chemicznej więc wytłumacze Ci fachowo.
Tauryna to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów. W przeciwieństwie do aminokwasów biogennych nie posiada kwasowej grupy karboksylowej, lecz grupę sulfonową. Funkcją biochemiczną tauryny jest m.in. sprzęganie kwasów żółciowych przed wydaleniem ich z wątroby.Tauryna jest składnikiem dostępnych na rynku napojów energetyzujących. Proszę bardzo to odpowiedź na Twoje pytanie :) |
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Member
Wypowiedzi: 43
|
Hej! Widzę, że parę osób odpisało, ale ciągle bez konkretów ;) Tauryna to aminokwas, który dodaje się do napojów energetyzujących, ponieważ wzmacnia ona wytrzymałość, wydajność organizmu, oraz eliminuje uczucie zmęczenia. Polecana dla kierowców (długie wyjazdy, często nocą), sportowców i oczywiście studentów - dobry kop do nauki w sesji :D
Napisz, co jeszcze chcesz wiedzieć, może coś Ci polecę. Siedzę w suplementach już parę dobrych lat Pozdro! |
|
[ offline ]
|
|
|
#7 | |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Member
Wypowiedzi: 43
|
truskawka chciała pomóc ;) a że nie wie wszystkiego, to posiliła się swoim wiki-mózgiem...
A propos Tauryny, dodam jeszcze, że ciągle bada się jej zbawienny wpływ na organizm a ostatnią nowinką jest fakt, że aminokwas ten wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Biorąc pod uwagę to, jak dobrym jest nośnikiem kreatyny, jawi się możliwość połączenia dwóch cykli w jednym - masy i spalania. Ciekaw jestem czy da się optymalnie zestawić taurynę z kreatyną i taurynę z kofeiną aby uzyskać efekt spalania i jednocześnie zbudować muskulaturę. Do tej pory nie było to możliwe. Ostatnio niedoceniana Tauryna wraca do łask, choć niestety wiele sklepów z suplementami zaniechało jej sprzedaży (niskie zainteresowanie... :( ). Polecam Taurynę od Olimpu. Jest tania i ma wysokie stężenie (1500mg). Znalazłem tutaj: Taurine Mega Caps (300 x 1500mg) Pozdrawiam i polecam! |
|
[ offline ]
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|