|
|||||||
Co zrobić żeby urosnąć ? |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Mam 15 lat i tylko 160 cm wzrostu, co poradzicie, co tak w ogóle można zrobić żeby urosnąć ? Czy próbować na własną rękę spożywać jakieś hormony wzrostu czy coś ? Bardzo chciałbym zostać koszykarzem jest to moje marzenie od dziecka ale wiem dobrze że z takim wzrostem to nic nie zdziałam.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
Pod żadnym pozorem nie próbuj zażywać hormonów na własną rękę bo tylko sobie tym zaszkodzisz. Poprostu możesz mieć taką urodę że jesteś niższy. Jeśli Ci to bardzo przeszkadza to pogadaj ze swoim lekarzem i może on się zgodzi na taką terapię. Jednak to będzie miało tylko znaczenie nazwę to kosmetyczne ponieważ niski wzrost nie zawsze jest nieprawidłowością zwłaszcza jeśli nie towarzyszą temu żadne inne dolegliwości.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#7 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Najlepiej zacząć od tego by nie pić i nie palić xD
Ja również jestem niska i doskwiera mi to.. no ale cóż ja jestem dziewczyną.. Byłam u lekarza oczywiście u takiego który się tym zajmuje w Matce Polce z myślą, że będe brać hormony.. lecz on mi powiedział,że nie moge brac hormonów, gdyż po prześwietleniu ręki stwierdził, że nie mam miejsca między chrząstką a kośćmi by one bardziej mogły się rozbudować i zamiast rosnąć powiększały by mi się inne części ciała np. m.in.uszy.. mówie poważnie tak jak mi powiedział..po za tym mogą występować rózne choroby związane z braniem hormonów..Usłyszałam od niego również, że gdybym przyszła wcześniej gdzieś w 9 roku życia to dało by rade, ale przecież miałam 13 lat myślałam, że w takim wieku wszystko da rade.. Ogólnie z tymi hormonami to ja tam bym zaryzykowała bo nie chce mieć 155 choć mam dopiero 15 lat i wiem, że urosne lecz lekarz odrazu stwierdził ze do 160 nie dobije..;/ straszne no ale prawdziwe :/ Pozatym rodzice nigdy by się nie zgodzili na takie ryzyko.. |
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| zrobić, żeby, urosnąć |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|