Wróć   Odżywki, kulturystyka, sport, zdrowie, uroda, diety - BodyBuild.pl > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Co zrobić żeby urosnąć ?

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Co zrobić żeby urosnąć ? stare 10-28-2008, 12:02   #1
otevez
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Mam 15 lat i tylko 160 cm wzrostu, co poradzicie, co tak w ogóle można zrobić żeby urosnąć ? Czy próbować na własną rękę spożywać jakieś hormony wzrostu czy coś ? Bardzo chciałbym zostać koszykarzem jest to moje marzenie od dziecka ale wiem dobrze że z takim wzrostem to nic nie zdziałam.
[ offline ]

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 10-28-2008, 13:20   #2
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Pod żadnym pozorem nie próbuj zażywać hormonów na własną rękę bo tylko sobie tym zaszkodzisz. Poprostu możesz mieć taką urodę że jesteś niższy. Jeśli Ci to bardzo przeszkadza to pogadaj ze swoim lekarzem i może on się zgodzi na taką terapię. Jednak to będzie miało tylko znaczenie nazwę to kosmetyczne ponieważ niski wzrost nie zawsze jest nieprawidłowością zwłaszcza jeśli nie towarzyszą temu żadne inne dolegliwości.
[ offline ]

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 02-21-2009, 12:14   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - re:

Siem aj tez gram w koszarzem mam 181 i 14 prawie 15 doskakuj do obreczy ale niemoge jeszcze zapakowac jak jestes gruby to zzuckilogramu i pojdz do jakiegos sklepu z odrzewykami moze tam ci dorawdza cos na wzrost

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 05-14-2009, 19:05   #4
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Idz

jesli masz problem musisz skonsultowac sie z lekarzem on da ci specjalny zastrzyk trzeba wziasc ich kilka ale zadne tabletki wam nie pomogą !!!!

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 06-29-2009, 15:27   #5
syll
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - nie chce juz rosnąc

a co mozna zrobić aby nie rosnac?
czy jesli zaczne chodzic na silownie przestane rosnac?

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 06-29-2009, 23:26   #6
Gooes
Junior Member

Wypowiedzi: 5

Tak przestaniesz rosnąć, ale tylko wtedy, gdy będziesz wykonywał ćwiczenia obciążające jakąs tam część kręgosłupa, czyli np. hantelki, sztanga na stojąco etc ..
[ offline ]

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 07-17-2009, 22:18   #7
malwina12342
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - hormony

Najlepiej zacząć od tego by nie pić i nie palić xD
Ja również jestem niska i doskwiera mi to.. no ale cóż ja jestem dziewczyną..
Byłam u lekarza oczywiście u takiego który się tym zajmuje w Matce Polce z myślą, że będe brać hormony..
lecz on mi powiedział,że nie moge brac hormonów, gdyż po prześwietleniu ręki stwierdził, że nie mam miejsca
między chrząstką a kośćmi by one bardziej mogły się rozbudować i zamiast rosnąć powiększały by mi się
inne części ciała np. m.in.uszy.. mówie poważnie tak jak mi powiedział..po za tym mogą występować
rózne choroby związane z braniem hormonów..Usłyszałam od niego również, że gdybym przyszła wcześniej
gdzieś w 9 roku życia to dało by rade, ale przecież miałam 13 lat myślałam, że w takim wieku wszystko da rade..
Ogólnie z tymi hormonami to ja tam bym zaryzykowała bo nie chce mieć 155 choć mam dopiero 15 lat i wiem, że urosne lecz lekarz odrazu stwierdził ze do 160 nie dobije..;/ straszne no ale prawdziwe :/ Pozatym rodzice nigdy by się nie zgodzili na takie ryzyko..

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 12-03-2009, 20:18   #8
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Więcej

Mam za 2 miesiące 12 lat. I mój wzrost to 152 cm. Mimo że jestem zaliczana do jednej z najwyższych osób w mojej klasie , staram się urosnąć więcej. Uważam , że to mało. Co zrobić????? Chcę być większa :(

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 12-09-2009, 00:35   #9
Nie zarejestrowany
Guest

musisz poczekać, a naturalnie urośniesz, cierpliwości, nie ma sensu panikować zwłaszcza, że jesteś najwyższa w klasie, więc nie rozumiem co Ci się nie podoba... chcesz, żeby Cię wytykali i przezywali np. "tyczka"?

Co zrobić żeby urosnąć ? stare 02-19-2010, 20:59   #10
Unregistered
Guest

Ja tez mam ten problem bo mam 16 lat i 162cm a bardzo chcialabym byc siatkarka. Słyszalam ze zwisanie na drazku i wogole rozciaganie kregoslupa pomaga aaa no i jeszcze zazywanie zelaza ale to w moim przypadku nie pomogla. POMOZCIE prosze ;((

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
zrobić, żeby, urosnąć

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum