Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Trening

[ Wyślij odpowiedź ]

Cwiczenia brzucha

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Cwiczenia brzucha stare 10-13-2008, 14:20   #1
Dragon
Junior Member

Wypowiedzi: 12
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Jakie proponujecie ćwiczenia brzucha? Chodzi mi o ćwiczenie w domu, bo raczej na siłownie nie dam rady chodzic, przynajmniej w najbliższym czasie. Ile serii należy wykonywać itp. Mam nadzieje że ktos pomoze ;-)

[ offline ]

Cwiczenia brzucha stare 10-13-2008, 17:36   #2
xhcmikix
Moderator

Wypowiedzi: 433

moze sprobowac 6veidera.
roznego rodzaju brzuszki, rowerek,
jest fajne cwiczenie tez,
lezysz pna ziemi podnosisz lewa noge do gory wyprostowana, druga noga tez w powietrzu ale nad ziemia nisko robisz 8 powolnych brzuszkow, nastepnie 3 sek przerwy, podnosisz obie nogi do prostego robisz tak samo 8 wolnych brzuszkow, potem lewa noga w gore i znowu 8. nastepnie tak samo ale robisz po 8 powtorzen ale szybkich. potem tak samo po 12 powtorzen wolnych i szybkich. po tym lezysz caly na ziemi i obie nogi podnosisz 5cm nad ziemie na 10 sek a potym skurczsz sie na 10 sek(przyciagasz kolana do klatki) i tak 30 powtozen ;)

Cwiczenia brzucha stare 10-13-2008, 19:44   #3
Mila
Member

Wypowiedzi: 75

według mnie najważniejsze są brzuszki, tylko nie załatw się tak jak większość ze pierwszy raz zrobią ok 70 a na drugi dzien trudno im z łóżka wstać;p Lepiej rozłożyć sobie w miare możliwości

[ offline ]

Cwiczenia brzucha stare 10-14-2008, 22:52   #4
dancingqueen1
Junior Member

Wypowiedzi: 12

ja również polecam brzuszki, i częste chodzenie w pasie wyszczuplającym (powoduje iż Twój brzuszek sie poci a Ty tracisz zbędny tłuszczyk)...

[ offline ]

Cwiczenia brzucha stare 01-10-2009, 16:39   #5
Steckov
Guest

Wypowiedzi: n/a

Szóstka Weidera jest nieracjonalnym rozwiązaniem tym bardziej jeśli ktoś zaczyna przygodę z ćwiczeniami na mięśnie brzucha. Szóstka Weidera to codzienne ćwiczenia, a wiadomo że "brzuszków" codziennie nie powinno się robić. Od tej metody już dawno się odeszło. Proponuję na początek np. 3-4 serie po 20 brzuszków. Mówię tutaj o najzwyklejszych brzuszkach. Leżysz na podłodze, nogi zginasz i wykonujesz skłony w kierunku zgiętych nóg. Dobrze by było, abyś podparła o coś nogi, albo poprosiła kogoś by przytrzymał Ci stopy, aby ich nie odrywać. Z czasem urozmaicaj sobie brzuszki, rób "nożyce", rowerek w pozycji leżącej. Częstotliwość zależy od tego na ile Cie stać. Gdybym miał ułożyć Tobie plan to wyglądałoby to tak: 3-4 serie po 20 - najzwyklejszych brzuszków, rozciąganie brzucha (jest to bardzo istotne!), następnie 3-4 po 12 nożyc. Po pewnym czasie rzecz jasna powinno zmienić się rodzaj wykonywanych brzuszków. Znam też bardzo dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" (skośne mięśnie brzucha). I oczywiście drogą do sukcesu jest w miarę ścisła dieta ( nie głodówka! a dieta!) oraz aeroby czyli bieganie, rowerek itp. Bez diety i aerobów zapomnij, że uwidoczni Ci się piękny brzuch. Można robić brzuszki codziennie i owszem będzie się miało twarde i mocne mięśnie brzucha, ale ukryte pod tkanką tłuszczową. Dlatego 3-4 razy w tygodniu brzuszki, 1-2 razy bieganie (lub rowerek) i dieta, to są podstawowe klucze do sukcesu.

Przepraszam, że pisałem w rodzaju żeńskim. I pamietaj by rozciągać mięśnie brzucha po każdych ćwiczeniach.

Ostatnio edytowane przez xhcmikix ; 01-11-2009 o 20:09. Powód: edytuj posty

Cwiczenia brzucha stare 01-11-2009, 18:23   #6
xhcmikix
Moderator

Wypowiedzi: 433

ja cwicyzlem brzuch dziennie przez 3 miesiące i nie stosowałem ani żadnej diety anie aerobów i jakoś wszystko było git... apropo cw

8 minutowy trening na brzuch
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

cwiczenia na abs
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Cwiczenia brzucha stare 04-05-2009, 23:37   #7
sanczezo
Junior Member

Wypowiedzi: 9

Zobacz sobie tutaj: ćwiczenia na brzuch do domu .

[ offline ]

Cwiczenia brzucha stare 07-03-2009, 11:28   #8
Antos
Guest

Ja tam osobiście polecam 2 metody ćwiczen brzucha,

jednak to moze być a6w o której możęsz poczytac:

Aerobiczna 6 weidera

ewentualnie rowniez bardzo dobry zestaw to ABS 2 o ktorym wiecej mozesz znalesc na

ABS 2

Mam nadzieje ze pomoglem:)

Pozdrawiam

Cwiczenia brzucha stare 06-30-2010, 02:32   #9
Nie zarejestrowany
Guest

Post usunięty przez moderatora

Cwiczenia brzucha stare 03-31-2011, 10:22   #10
Dammian
Junior Member

Wypowiedzi: 2

Niesmiertelna 6 weidera,wymaga tylko samodyscypliny i regularnosci. Ja cwicze ze swoja dziewczyna i efekty super.

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
cwiczenia, brzucha

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum