|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 12
|
Jakie proponujecie ćwiczenia brzucha? Chodzi mi o ćwiczenie w domu, bo raczej na siłownie nie dam rady chodzic, przynajmniej w najbliższym czasie. Ile serii należy wykonywać itp. Mam nadzieje że ktos pomoze ;-)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
moze sprobowac 6veidera.
roznego rodzaju brzuszki, rowerek, jest fajne cwiczenie tez, lezysz pna ziemi podnosisz lewa noge do gory wyprostowana, druga noga tez w powietrzu ale nad ziemia nisko robisz 8 powolnych brzuszkow, nastepnie 3 sek przerwy, podnosisz obie nogi do prostego robisz tak samo 8 wolnych brzuszkow, potem lewa noga w gore i znowu 8. nastepnie tak samo ale robisz po 8 powtorzen ale szybkich. potem tak samo po 12 powtorzen wolnych i szybkich. po tym lezysz caly na ziemi i obie nogi podnosisz 5cm nad ziemie na 10 sek a potym skurczsz sie na 10 sek(przyciagasz kolana do klatki) i tak 30 powtozen ;)
|
|
|
#5 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Szóstka Weidera jest nieracjonalnym rozwiązaniem tym bardziej jeśli ktoś zaczyna przygodę z ćwiczeniami na mięśnie brzucha. Szóstka Weidera to codzienne ćwiczenia, a wiadomo że "brzuszków" codziennie nie powinno się robić. Od tej metody już dawno się odeszło. Proponuję na początek np. 3-4 serie po 20 brzuszków. Mówię tutaj o najzwyklejszych brzuszkach. Leżysz na podłodze, nogi zginasz i wykonujesz skłony w kierunku zgiętych nóg. Dobrze by było, abyś podparła o coś nogi, albo poprosiła kogoś by przytrzymał Ci stopy, aby ich nie odrywać. Z czasem urozmaicaj sobie brzuszki, rób "nożyce", rowerek w pozycji leżącej. Częstotliwość zależy od tego na ile Cie stać. Gdybym miał ułożyć Tobie plan to wyglądałoby to tak: 3-4 serie po 20 - najzwyklejszych brzuszków, rozciąganie brzucha (jest to bardzo istotne!), następnie 3-4 po 12 nożyc. Po pewnym czasie rzecz jasna powinno zmienić się rodzaj wykonywanych brzuszków. Znam też bardzo dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" (skośne mięśnie brzucha). I oczywiście drogą do sukcesu jest w miarę ścisła dieta ( nie głodówka! a dieta!) oraz aeroby czyli bieganie, rowerek itp. Bez diety i aerobów zapomnij, że uwidoczni Ci się piękny brzuch. Można robić brzuszki codziennie i owszem będzie się miało twarde i mocne mięśnie brzucha, ale ukryte pod tkanką tłuszczową. Dlatego 3-4 razy w tygodniu brzuszki, 1-2 razy bieganie (lub rowerek) i dieta, to są podstawowe klucze do sukcesu.
Przepraszam, że pisałem w rodzaju żeńskim. I pamietaj by rozciągać mięśnie brzucha po każdych ćwiczeniach. Ostatnio edytowane przez xhcmikix ; 01-11-2009 o 20:09. Powód: edytuj posty |
|
|
#6 | ||||||
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
ja cwicyzlem brzuch dziennie przez 3 miesiące i nie stosowałem ani żadnej diety anie aerobów i jakoś wszystko było git... apropo cw
8 minutowy trening na brzuch
cwiczenia na abs
[ offline ]
|
|||||||
|
|
#7 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 9
|
Zobacz sobie tutaj: ćwiczenia na brzuch do domu .
|
|
[ offline ]
|
|
|
#8 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Ja tam osobiście polecam 2 metody ćwiczen brzucha,
jednak to moze być a6w o której możęsz poczytac: Aerobiczna 6 weidera ewentualnie rowniez bardzo dobry zestaw to ABS 2 o ktorym wiecej mozesz znalesc na ABS 2 Mam nadzieje ze pomoglem:) Pozdrawiam |
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| cwiczenia, brzucha |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|