Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Fitness

[ Wyślij odpowiedź ]

Cwiczenia na boczki

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Cwiczenia na boczki stare 10-31-2008, 17:43   #1
Monia18
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Szukam skutecznych ćwiczen na tzw. boczki. Ćwiczyłam ogólnie brzuszki itp. no ale takie ćwiczenia wiele nie pomogły raczej, a nie ładnie wygląda jak jest w tych boczkach troszke za dużo tłuszczyku :P Licze na pomoc :)

[ offline ]

Cwiczenia na boczki stare 11-03-2008, 18:35   #2
Ciastek
Junior Member

Wypowiedzi: 24

Ja proponuje hula hop, sama kiedyś to wyprobowałam i codziennie kręciłam na prawde widac efekty :) mozesz tez spróbować wymach nogami, tez przeze mnie sprawdzona metoda na zgubienie boczków :P

Powodzenia i pozdroo ;)

[ offline ]

Cwiczenia na boczki stare 01-13-2009, 22:55   #3
rzodkiew
Junior Member

Wypowiedzi: 17

Ćwiczenia pomocne w zrzuceniu tzw. boczków
-skłony ze stania
-skłony z siadu z wyprostowanymi nogami
-nożyce pionowe
-nożyce poziome
-nożyce okrężne
-unoszenie nóg
-przyciąganie nóg do klatki piersiowej
-brzuszki skośne

Skłony w pozycji stojącej wykonujemy stając w lekkim rozkroku, na wyprostowanych nogach wykonujemy skłony w przód po czym naprzemiennie do lewej i prawej nogi.

Skłony z siadu z wyprostowanymi nogami wykonujemy siadając na płaskim podłożu, trzymając cały czas wyprostowane nogi dotykamy palcami rąk palców u stup jednocześnie starając się dotknąć czołem kolan. Unikamy uginania nóg w stawach kolanowych .

Nożyce pionowe wykonujemy leżąc się na płaskim podłożu, kiedy już przyjmiemy wygodną pozycję wymachujemy obiema nogami naprzemiennie w górę i w dół przy czym gdy jedna noga wędruje w górę druga podąża w dół.

Nożyce poziome wykonujemy podobnie jak w poprzednim ćwiczeniu leżąc na płaskim podłożu, wymachując obiema nogami z tym, że w tym przypadku na boki. Nogi powinny się mijać w okolicy kostek naprzemiennie raz jedna na górze a druga na dole i no odwrót.

Nożyce okrężne wykonujemy leżąc na płaskim podłożu, trzymamy jedną z nóg uniesioną w górze i w tym samym czasie okrążamy ją drogą naprzemiennie raz zaczynając od góry po czym okrążamy ją z dołu, po obu okrążeniach zmieniamy nogę.

Unoszenie nóg polega na ułożeniu ciała na płaskim podłożu i unoszeniu złączonych wyprostowanych nóg starając się uzyskać kąt 90 stopni. Zaleca się przytrzymanie nóg w pozycji pionowej ok.2s.

Przyciąganie nóg do klatki piersiowej polega na ułożeniu pleców na płaskim podłożu jednocześnie podpierając się na łokciach. Ugiętą nogą w stawie kolanowym przyciągamy do klatki piersiowej po czym powtarzamy to samo drugą nogą, a na koniec robimy to samo obiema nogami.

Brzuszki skośne wykonujemy kładąc się na plecach na płaskim podłożu, nogi trzymamy wyprostowane lub lekko ugięte w kolanach. Leżąc w takiej pozycji splatamy ręce na karku po czym wykonujemy skłon tak aby lewym łokciem dotknąć podłogi obok prawego kolana i odwrotnie z drugiej strony.
Można oczywiście zastosować bieganie, jazda na rowerze, basen itp.

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
cwiczenia, boczki

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum