|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Jaka może być odpowiednia dieta dla 13-latki? Mam młodszą siostrę , uparła się że chce przejść na dietę. Nie wiem czy to modne w ich kręgu czy co, ale po prostu chciałam jej pomóc i jeśli coś znaleźć jakąś zdrową dietę, żeby się nie głodziłą. Macie może jakieś propozycję ? Ona jest naprawdę szczupła, do tej pory za zdrowo się nie odżywiała. Jest jakaś warzywna dieta czy coś?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Myślę że powinnaś jej zaproponować jakieś zajęcia np.taniec ,albo sama ćwiczyć z nią wieczorkiem :)
Nawet jeżeli jest szczupła ruch jej nie zaszkodzi! Co do diety do mam pewien sprawdzony sposób : np: Śniadanie : płatki owsiane z mlekiem (nie tłustym,,może być sojowe) Drugie śniadanie: jakiś owoc albo warzywo Obiad: myślę że skoro nie ma problemów z nadwagą powinna obiad zjeść do syta,tylko zdrowszy np. zamiast ziemniaków kasza, zamiast fast-food ryba lub schabowy,jakąs suroweczke do rzucić. Podwieczorek: jak zje duży obiad można go wogóle wykluczyć Kolacja:kanapka-chleb ciemny np. z sałatą,pomidorem Jezeli twoja siostra jest chuda,ale poprostu chce zacząć się zdrowo odżywiać to ta dieta jest idealna:) W tym wieku glodówka jest zabroniona! więc jej to wybij z głowy :) Pozdrawiam |
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
hej!mam 12 i pół lat myśle twoja dieta jest wspaniała od jutra zaczne jom stosować dzięki jak chcesz napisz na mojego emaila wika19970@onet.eu pozdro:)
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|