|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 6
|
Stosował ktoś już ta dietę? Chciałbym przed zastosowaniem jej czegoś więcej się dowiedziec
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Pragnę przestrzec wszystkich przed dieta proteinową jaka proponuje Dukan . Podczas stosowania jakos specjalnie nie spadł apetyt na słodycze brakowało mi ich ogromnie ale walczyłam i dałam radę schudłam i owszem ale i nabyłam sie paru rzeczy. Jak pisze doktor trawienie białek pociaga za sobą duże zyuzycie energii co pozwala na utratę wagi i owszem ale również spowodowała zwężenie żył zmniejszenie ilosci soli doprowadziło do obnizenia cisnienia tentniczego co z polączeniem zwężenia żył spowodowało u mnie odmrożenia palców u nóg ale to nie koniec . Mam 27 lat i pragnę mieć dzieci no i "dzieki" dzieci Dukana mogę ich nigdy nie mieć. Niewystarczalna ilość dostarczana węglowodanów do mózgu spowodowała uszkodzenie przysadki mózgowej . Mój organizm zaja się trawieniem białka i na inne funkcje organizmu zabrakło mu energii. Więc moja przysadka nie pracuje a co za ty idzie nie produkuje estrogenu wystapiła niewydolnosć jajników , zanikła miesiączka zdiagnozowano "przedwczesna menopałze" Czeka mnie poważna i kosztowna terapia hormonalna i nikt nie da mi pewnośći że kiedykolwiek bede miała dzieci czy mój organizm bedzie w stanie pozbierac po tym ataku białka moze jedyną nadzieja dla mnie aby byc matką jest zapłodnienie invitro . Więc wszystkie kobiety zastanówcie sie czy warto być szczupłym kosztem bycia matką . A jesli juz zdecydujecie sie na te diete prowadzcie ja pod ścisłą kontrolą lekarską.
|