Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Po treningu > Szatnia

[ Wyślij odpowiedź ]

Emo

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Emo stare 10-14-2008, 21:19   #1
Kasza
Junior Member

Wypowiedzi: 2
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam co myślicie o kulturze Emo ? Znacie te dzieciaki które cały czas chodzą wymalowane ? Dla mnie Emo jest po prostu nowa popkulturą dla bogatych dzieci które nie mają co robić z kasą od rodziców i kupują sobie drogie ciuchy. Tak z ciekawości znacie jakieś Emo z biednej rodziny ? Te dzieci które mają za co być smutne to cieszą się z życia, natomiast te które mają dobrze w życiu bawią się w jakieś Emo, nie rozumiem tego świata.

Kilka fotek Emo:

[ offline ]

Emo stare 10-15-2008, 13:37   #2
Rzedzian
Senior Member

Wypowiedzi: 209

"ideały" tej subkultury o ile można o takowych mówić, są dla mnie całkowicie niezrozumiałe no i co tu dużo gadać głupie.
i trzeba się zastanowić czemu rodzice w ogóle nie reagują rozumiem że czasami brak czasu ale jednak trochę musi go być.

jedyny plus że większość tych EMO-girl jest całkiem spoko, mi chodzi o wygląd :D

Emo stare 10-16-2008, 11:03   #3
Mila
Member

Wypowiedzi: 75

Kasza popieram Cie - im się nudzi po prostu. To oni nie chcą zrozumieć świata a nie świat nie rozumie ich.
Są strasznie chudzi i to jest bezsensu . Mówię głównie o chłopakach , bo to trochę dziwnie wygląda jak jest chudy ubierze obcisłą koszulkę..
Zdjęcia czasami sobie fajne robią ;D
Mi się Emo chłopaki podobają niektórzy ;p:

W ogóle lubię takiego typu fryzury , żeby jakieś takie troszkę dłuższe były . Ale oni są fajni ;D

[ offline ]

Emo stare 10-31-2008, 18:34   #4
Dragon
Junior Member

Wypowiedzi: 12

Zdarzyło mi się poznać taką osobę, wydawalo mi się że przez to jak wygląda, dokładnie przez ten ubiór, makijaż itp. chce zwrócić na siebie uwagę bardziej. Nie zauważyłem specjalnej inności w takich osobach. Przyjęło się że np. metalowcy też są bee i w ogóle jacyś dziwni, tak samo jest z emo, ale może to jest sposób na wyrażenie siebie. Każdy przecież jest inny, bez względu na to jak wygląda i jaki ma styl ;)

[ offline ]

Emo stare 11-01-2008, 08:07   #5
Widzialna
Junior Member

Jak dla mnie żenadą jest takie "wyrażanie siebie" i udawanie że jest się smutnym. Może i sam styl nie jest taki najgorszy chodzi mi o ubiór, ale to co takie osoby pokazują, zachowują mnie wręcz śmieszy. To jest dobre dla takich osób od 14 do 18 lat, starszych raczej nie widziałam. Pomalowanie się czarną kredką i założenie coś w takim stylu, to nie sztuka, a uważają się za nie wiadomo kogo :huh:

[ offline ]

Emo stare 11-01-2008, 18:39   #6
Werax
Junior Member

Wypowiedzi: 9

Mi się osobiście w nich podobają tylko fryzury :P jak ktoś już wcześniej w tym temacie wspominał to takie osoby mimo że mają wygodne życie i bez jakis znacznych problemów, udają jak jest im źle i jakie to życie mają ponure i bez sensu. Wydaje mi się ze ta moda na Emo tak szybko zniknie jak szybko się pojawiła :) B)

[ offline ]

Emo stare 11-02-2008, 14:45   #7
Nowinka
Junior Member

jak dla mnie to jest ok, oni maja akurat takie upodobanie i tyle. NIe wiem czemu wszyscy sie tak czepiaja ich :/

[ offline ]

Emo stare 12-08-2008, 17:55   #8
VictoriaVicky(Emo)
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Nie.bywam.na.takich.stronach.ale.dziś.jets.wyjątek ...

Witam!Dzieci Kochane mam 22lata jestem Klasycznym to znaczy Stereotypem "Emo" którym był zapoczątkow any już od około 30lat temu nie że od teraz nim jestem ale już od zawsze (to nie moda!)to co pis zecie jest po prostu jakiś dziecinne by nie być ob iektywnym człowiekiem trzeba się starać wszystki ch zrozumieć
w Polsce "Emo" to jak Moda ale prawdziwy"Emo" to człowiek który jednakże jest charakteryzującym si ę Emocjonalnymi uczuciami podkreśla się to także ubiorem
żal no cóż jestem także człowiekiem nie wiele ró żniącym się od was(mam serce przynajmniej nie ws tydzę się pokazywać uczuć )
także radości i smutku(potrafimy się także cieszyć !ale czasem sprawia nam to trudność gdyż bycie nas zego życia "dało nam w kość"
i wiemy że nie tylko nam jest tak źle (nie że ty lko nam wiemy że inni mają gorzej )
teraz trudno znaleźć prawdziwego ze stereotypu tak iego człowieka ludzie niszczą tą strup kulturę
ajć nie będę się rozpisywać gdyż to sensu nie ma iż prawdziwe "Emo"nie przejmuje się bzdurami zate m chciałam tylko wyjaśnić coś co może Troszkę wam przegada do rozsądku żegnam
ps nie wiem czy się jeszcze pojawię na tej stronie ale raczej nie

[ offline ]

Emo stare 12-08-2008, 19:15   #9
xhcmikix
Moderator

Wypowiedzi: 433

to co widać na polskich ulicach, to nie jest prawdziwe emo (wg mnie) to są po prostu w większości głupie dzieci które nie mają co robić... tak jak już napisano wyżej style ten został zapoczątkowany już w latach 80tych tylko że do polski wszystko dochodzi z opóźnieniem i teraz jest na to moda i wszystko jest emo, gówno prawda wg mnie te dzieci są żałosne w większości, lecz czasem zdarzy się jakiś okaz, co naprawdę wie o co chodzi w tej subkulturze a nie twierdzi że słucha np my chemical romance i już jest EMO, tylko zna sięna życiu, ale na to trzeba czasu by je poznać

[ offline ]

Emo stare 12-09-2008, 05:56   #10
VictoriaVicky(Emo)
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] - zdadzam.się.z.Tobą."xhcmikix"

wiesz..widzę.że.wiesz.przynajmniej.rok.zapoczątkow ania;]
no...tak...to.nie.jest.tylko.muzyka.bądź.bycie.życ ia...
w.Polsce.to.strup.kulturę.niszczą..nie.chce.myśleć .co.będzie.za.parę.lat..
teraz.dużo.dziewczyn.na.przykład.ubiera.się.pod.ta .kulturę..kokardka.we.włosach...kolorowe.ubranie.. .(lecz.to.teraz.to.wymyślono.że.tak.wygląda.prawdz iwe.emo..)
Przyuważ.że.nie.tylko.tą.kulturę."wykorzystują"jak o.moda...w.przykładzie.Punka...ludzie.teraz.Arafat kę.noszą.bo.modna...a.nie.wiedzą.że.obrażają.Punko wców.niszczą.i.ich.zapoczątkowania...
teraz.i.trampki.noszą.nawet.skate...;/ajć..jak.na.razie.Emo.Metale.Punkowie.Skini.Rasta. itd...to.Oni.stworzyli.strup.kulturę...(prosimy.ab y.nie.niszczyć.tego!)

ludzie.myślą.o.Emo.jak.o.jakiś.człowieku.Bóg.wie.j akim...;/
czy.nie.wydaje.wam.się.Kochani.że.jak.by.nie.było. tych.strup.kultur.to.świat.stał.by.się.nudny...
jak.by.ludzie.byli.tacy.sami;/

przytoczę.cytat.."śmiejecie.się.ze.mnie.że.jestem. inna,a.ja.śmieję.się.z.Was.bo.Wy.wszyscy.jesteście .tacy.sami..."
nie.że.się.śmieję.lecz.to.cytat.który.nie.dawno.sp otkałam.się.z.nim.i.powiem.że.nawet.świetny..

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum