|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Kurcze za kilka dni czeka mnie gastroskopia :( nie wiem już co robić cały czas myśli wędrują w tym kierunku. Możecie powiedzieć ile może trwać taka gastroskopia ? Oraz czy to bardzo boli ? I z tego co czytałem to łatwo podczas gastroskopii można zarazić się żółtaczką, prawda to ?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
Gastroskopia trwa od kilku do kilkunastu minut w zależności czy wszystko jest ok, czy tam coś siedzi w przewodzie pokarmowym, czy się pobiera wycinki itd. Może nie boli tak bardzo ale no nie ukrywam że badanie nie należy do najprzyjemniejszych. Natomiast co do zakażenia żółtaczką to w chwili obecnej prawdopodobieństwo jest znikome ponieważ sprzęt jest sterylny.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Ja byłam z mężem w gabinecie, w którym gastroskopia trwa ZAWSZE 3 minuty!!! mi wyszedł podwyższony trochę helicobacter, mój mąż mił wrzód i badanie wciąż trwało tyle samo. Jeśli nie chcecie skazywać się na cierpienie to naprawdę polecam ten gabinet. Ceny takie jak wszędzie a szybko i profesjonalnie zrobione badanie. Mamy przyjść do kontroli za pół roku i w ogóle już nie jestem tym zestresowana.
Podaję adres przestraszonym: ul. Wiosenna 15 Wrocław tel. (071)339 88 24 ,przyjmują również w soboty. |