Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Grzybica odrębna pachwin

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Grzybica odrębna pachwin stare 01-23-2009, 18:24   #1
seven_7
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Grzybica odrębna pachwin

Witam.

Spotkałam się ostatnio z taką chorobą jak grzybica odrębna pachwin, jestem ciekawa i troche zaniepokojona objawami jakie występują przy tej chorobie, ponieważ mam zbliżone objawy do tej choroby może ktoś wie jakie objawy najczęstsze występują przy tej chorobie, takie które prawie każdy chory posiada. Chcialabym wykluczyć własnie to, a innego sposobu jak na razie nie widzę. A czym się leczy taką grzybice? i ile czasu to trwa?

[ offline ]

Grzybica odrębna pachwin stare 07-21-2009, 21:12   #2
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - grzybica pachwiny tzw goleni

Mój sposób na grzybicę II c.d. :

Tabletki Flonidan 10 mg (opak. 60 tab) 1 szt dziennie wieczorem (powodują senność), zwalcza zewnętrzne objawy (usuwa zaczerwienienia tzw. czerwone placki czy jak tam to zwać, maść (kerm) Bedicort G, x dziennie, maść nagietkowa w pudełeczku 25g ( nie w tubce leje się i bardzo brudzi odzież, jest niepraktyczna) też 3x dziennie oraz Clotrimazlum w tubce też maści 3 x dziennie, smarować co godzinie. Wiem uciążliwe. Oczywiści wszystko prane i koniecznie prasowane żelazkiem, ręczniki osobne też prasowane , wszystko suszone w słońcu, promieniowanie UV zabija zarodniki. Po kąpieli nie spirytusem jak piszą poszkodowani w walce z grzybicą pachwiny a przetrzeć za pomocą np. wacika do demakijażu Nalewką z nagietka (patrz NAGIETEK ma właściwości anty grzybicze itp. W dawnych czasach tylko on był wykorzystywany do walki z tą chorobą. Można też namaczać zewnętrznie. Na odwrocie dokładna instrukcja jak walczyć z grzybicą. Dodatkowo gdy ma się silne ślady grzybicy na pachwinie po smarowaniu i żeby nie swędziało lub przez np. majtki nie podrażniało skóry, można zastosować po posmarowaniu np. po 10 do 15 minutach, PUDER PROFIT – M tzw. Zasypka do stup. Zawiera dodatkowe związki – patrz na opisie etykiecie. Polecam w 3-trzy tygodnie pozbyłem się tego kłopotu. Uwaga tzw. Nawroty lub długotrwała walka z grzybicą, może być spowodowane połączeniem grzybicy oraz patrz opis kremu BEDICORT G. Ponadto polecam (grzybica to osłabienie organizmu – skóry) picie soku z pokrzywy. Wiem jest okropna w smaku – tylko przez pierwszy tydzień. Później smakuje jak „ŻUBRÓWKA”. (żartobliwie) Uwaga nie stosować u osób z cukrzycą. Proponuję zbadać się – krew itd. Ja po piciu soku z pokrzywy po 2ch (około) miesiącach wg małżonki przestałem chrapać. Poza maścią i tabletkami resztę można dostać w aptece bez recepty oraz w przypadku nalewki i maści oraz soku z pokrzywy, za pośrednictwem Internetu np. aukcje. Sprawdziłem ta aukcja ma atest – (para leki nr atestu zgodny z tym na stronach M……). Tu nie wymieniam dokładnych danych celowo ze względu na „prawo”. Kto sprawnie posługuje się Internetem z pewnością sobie poradzi. Uwaga końcowa – przez okres leczenia żadnych kontaktów płciowych. Pozdrawiam zwycięzca w walce z grzybicą pachwiny.
P.S. gratuluje tym co odnaleźli mnie po pierwszym wpisie o walce z tym schorzeniem. Uwaga małe dziecko (pytanie) ma potówki to nie grzybica. A tzw maść ozonowa czy ozonowana to nawet w Kanadzie nie jest w rejestrze leków i para leków czy też związków leczniczych- patrz Internet serwery Kanada. Całość przepisała i zaleciła Pani DOKTOR dermatolog/wenerolog tzw. Wiejski lekarz z długoletnim stażem pracy.

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum