Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Haluks

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Haluks stare 09-11-2008, 11:19   #1
pepe666
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Haluks czyli inaczej skrzywienie palca u nogi. Na tę dolegliwość cierpią głównie kobiety gdyż ich stopy są bardziej podane na deformacje oraz przez to, że chodzą w butach na wysokim obcasie. Do powstawania Haluksów przyczyniają się głównie nadwaga, płaskostopie oraz chodzenie w butach na wysokich obcasach.

[ offline ]

Haluks stare 09-11-2008, 15:29   #2
Marika666
Senior Member

Wypowiedzi: 108

Oj dziewczyny uważajcie na Haluksa jest to naprawdę brzydko wyglądająca choroba.

[ offline ]

Haluks stare 11-26-2009, 08:24   #3
Anitana
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - A kto wyleczył?

Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w leczeniu haluksów? Interesują mnie wszystkie opinie. Z haluksami borykam się już od dość dawna, problem jest trudny, bo próbowałam różnych rzeczy i do tej pory nic nie było skuteczne, więc jeśli komuś udało się coś w tej kwestii to śmiało piszcie.

Haluks stare 12-02-2009, 08:59   #4
Zosha
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - A aparat?

A stosowałaś może aparat hallufix, marciny, albo wkładki między palce? Planuję zakup, ale nie wiem czy to jes w oh=góle skuteczne i warte tego..

Haluks stare 12-08-2009, 14:37   #5
Anitana
Guest

Z takich korygujących rzeczy to miałam rozpórki scholla - nic nie warte zgniatają się szybko i nic wtedy nie dają, zresztą nie zauważyłam efektu ich działania. Marciny na noc zakładam już dość długo, ale też rewelacji nie ma, trochę leczą ból ale nic poza tym no i oczywiście też szybko się rozpadają, te plastikowe części są za miękkie i się wyginają no i nie działa to prawe wcale wtedy. Hallufixa nie próbowałam, ale pewnie też nie jest niczym specjalnym, chociaż jak mówię nie wiem, bo nawet nie znam nikogo kto by użuwał.

Haluks stare 12-09-2009, 08:23   #6
Monika11
Guest

Post usunięty przez moderatora

Haluks stare 01-05-2010, 09:57   #7
Kirijirimiri
Guest

Ja używałam aparatu o którym piszecie, hallufixa, zamówiłam w necie, bo stópki strasznie bolały, dostałam jakby na prezent gwiazdkowy :) Pomaga mi, bo nie boli takjak wcześniej, jest wygodny i właściwie nie ma się do czego czepić, nie wiem jak działa przy dłuższym stosowaniu, ale póki co jest bardzo ok.

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
haluks

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum

Naprawa roweru Jak zrobić salto ? Kolka nerkowa Skurcze mięśni nóg Denis Cyplenkov Wezly chlonne Leptyna Power slim Urządlenie osy ActivLab Master Meal - folia 7 porcji