|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Haluks czyli inaczej skrzywienie palca u nogi. Na tę dolegliwość cierpią głównie kobiety gdyż ich stopy są bardziej podane na deformacje oraz przez to, że chodzą w butach na wysokim obcasie. Do powstawania Haluksów przyczyniają się głównie nadwaga, płaskostopie oraz chodzenie w butach na wysokich obcasach.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w leczeniu haluksów? Interesują mnie wszystkie opinie. Z haluksami borykam się już od dość dawna, problem jest trudny, bo próbowałam różnych rzeczy i do tej pory nic nie było skuteczne, więc jeśli komuś udało się coś w tej kwestii to śmiało piszcie.
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Z takich korygujących rzeczy to miałam rozpórki scholla - nic nie warte zgniatają się szybko i nic wtedy nie dają, zresztą nie zauważyłam efektu ich działania. Marciny na noc zakładam już dość długo, ale też rewelacji nie ma, trochę leczą ból ale nic poza tym no i oczywiście też szybko się rozpadają, te plastikowe części są za miękkie i się wyginają no i nie działa to prawe wcale wtedy. Hallufixa nie próbowałam, ale pewnie też nie jest niczym specjalnym, chociaż jak mówię nie wiem, bo nawet nie znam nikogo kto by użuwał.
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Ja używałam aparatu o którym piszecie, hallufixa, zamówiłam w necie, bo stópki strasznie bolały, dostałam jakby na prezent gwiazdkowy :) Pomaga mi, bo nie boli takjak wcześniej, jest wygodny i właściwie nie ma się do czego czepić, nie wiem jak działa przy dłuższym stosowaniu, ale póki co jest bardzo ok.
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| haluks |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|