|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Robił może ktoś z was hantle? bo u mnie z kasa jak na razie krucho i chciałbym zrobić sobie takie sam oczywiscie do czasu aż sobie nie kupie czegoś lepszego
może ktoś podpowie z czego to najlepiej zrobić i jak?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Elo.. nie wiem jak zrobić dowome hantle... ale mam tu coś lepszego...
... Tu masz link do stronki gdzie masz opisane jak zrobić sobie DOMOWA SIŁKE http://www.sfd.pl/Jak_zbudowa%C4%87_w%C5%82asn%C4%85_si%C5%82owni%C4 %99-t212360.html
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Elo.. nie wiem jak zrobić dowome hantle... ale mam tu coś lepszego...
... Tu masz link do stronki gdzie masz opisane jak zrobić sobie DOMOWA SIŁKE http://www.sfd.pl/Jak_zbudowa%C4%87_...9-t212360.html
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
potrzebne Ci będą kawałki rur albo grubsze kawłki kija o równej długości np 40 cm. No i z pól worka cementu jeśli chcesz zrobić hantle o wadze np 5 i 10 kg, parę gwożdzi, takich mniejszch albo wkrętów, pare desek. Robisz tak: wycinasz z tych desek cztery równe kwadraty i zbijasz forme. najlepiej od razu zbij formy do wszystkich hantelek, beton robisz mocny to znaczy troszke więcej cementu i do środka napchaj jakiegoś drutu, będzie lepiej się trzymać, pokombinuj jak umocować gryf( zeby go nie trzymać aż zaschnie), jednego dnia zalewasz jedną część a potem drugą, gestość betonu zależy od Ciebie tak że i waga hantelek może troche odbiegać od zamierzonej. niestety worek cementu 25 kg też Cie troche wyniesie - 10 zł, tak można też zrobić ciężary do sztangi rysujesz na płycie z pilśni osmiokąt,wycinasz, potem wycinasz też boki, zbijasz albo skręcasz, do środka dajes kawałek plastikowej rury, albo metalowej jeśli masz kątówke, oczywiści ew tym ośmiakącie musisz wywiercić otwór, zalewasz betonem, do środka drut i gotowe, gryf z jakieś długiej rury i masz sztange
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
słuchaj dobrze mówi ostatnia odpowiedż ale ja mam prostszy sposób czytaj
potrzebne. cement woda piasek jakieś foremki np. od masła czy doniczki jakaś mocna rura mieszasz w czymś (nie pomyl kolejności ) piach (przesiany tak żeby byl sam piach bez patyczków i wiekszch kamieni) dalej cement i woda (czysta) wymieszaj to i ładuj do foremek niech wyschnie dopiero jak wyschnnie wyjmij cement z foremek wywierć dziure w cemencie tak żeby pasowała do rurry i jest gites majones |
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Cytat:
|
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |