Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Odżywianie

[ Wyślij odpowiedź ]

Jajko na miekko

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Jajko na miekko stare 10-22-2008, 16:04   #1
kamilo
Junior Member

Wypowiedzi: 7
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Elo. mam pytanko, zazwyczaj jak chce ugotować sobie jajko na miekko to mi nie wychodzi. Jest najczęściej na twardo, a jeśli już naprawde pilnuje to wychodzi niedogotowane:/ Nie mam pojęcia jak zrobić, żeby wreszcie mi sie udawało i było dobre.. A jak mi się udaje to nawet nie wiem jak :P i tak wkoło.

Może macie jakies dobre, sprawdzone metody na ugotowanie jajka na miękko? temat może wydawać się śmieszny, ale ja naprawde nie mam pojęcia jak to zrobic :D

[ offline ]

Jajko na miekko stare 10-23-2008, 16:24   #2
witalla
Junior Member

Wypowiedzi: 22
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Trudno tak stwierdzić, bo to zależy w czym gotujesz i ile jest wody. Ja gotuje 4 min i 10 sekund, przewaznie mi wychodzi, po zagotowaniu od razu wkładam pod zimna wodę i czekam aż tam ostygnie.. A gotuje w garczku półlitrowym :)

[ offline ]

Jajko na miekko stare 06-12-2009, 11:35   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Jajko

wkladaj jajko do zimnej, nie gotujacej sie wody i gotuj jakies 3 lub 3,5 Minuty. Po ugotowaniu musisz je odrazu obrac ze skurupki badz obciac gorna jego czesc, bo inaczej zrobi sie na twardo.

Jajko na miekko stare 06-12-2009, 16:07   #4
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - klikkk

Proszę o klika,pomoże mi to w konkursie Blend a med i serdecznie zachęcam was do udziału.Nie jest to trudne,a można wygrać coś ciekawego xD.
Bardzo proszę o klika.
http://www.3dwhite.pl/?clk=fe419ac0f...39e4bdf9365e9b

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
jajko, miekko

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum