|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 21
|
Rozpisz swoj plan treningowy, jesli nie stosujesz diety to zacznij, lub poprostu staraj sie przyjac 2g bialka x M.C , 3g wegli x M.C.
poprostu spozywaj duzo pokarmow wysokobialkowych. Najpierw rozpisz swoje cwiczenia, moze masz kiepski trening.., i narazie tylko cwiczyc na sucho, ewentualnie mozesz kupic bialko lub carbo. Pozdro |
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 9
|
nabranie masy wiąze sie z wysoko białkową dietą dlatego do suplementacji proponuje białko np mass xxl lub protein z wiekszą iloscią weglowodanów które mogą powodowac nabranie zbednego tłuszczu ale tez jak chcesz przytyc to proponuje obiadanie sie w póznych godzinach np przed snem wiadome ze to nie jest zdrowe ale skuteczne
|
|
[ offline ]
|
|
|
#9 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
znacie sie na tym ??
no to powiedzcie mi jak 16 mezczyzna wzrostu 175cm wazacy57kg ma przytyc jesli ostatnio ciwiczyl rok temu i jak bral kreatyne przytyl tylko 0,5kg wziolem kilkaset tabletek i nic powiedzcie mi plan treningowy suplementy i odzywianie sie jestem otwarty na kazde propozycje .Nawet niewiecie jaki bede wdzieczny jesli dacie mi jakies modre wskazuwki takze prosze o podpowiedzi i z gury dziekuje :) |
|
|
#10 | |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Cytat:
Albo miałeś zerową wiedzę albo ktoś ci niezłego kitu nawciskał. Chcesz nabrać masy, tak? Powinieneś z tego co widzę najpierw zacząć od zdobycia wiedzy na temat odżywiania i suplementacji, bo możesz wyżądzić nie małą krzywdę swym organom. Co do masy to powinieneś jeść sporo makaronów, dań mącznych np. pierogi, kluski śląskie i oczywiście nie zapominać o białku, czyli jaja, tuńczyk , kasza gryczana ma też sporo wysoko przyswajalnego białka...o wiele więcej niż mięso. Jeśli chodzi o suplementy to powinieneś przystopować z tą kreą a jeśli już chcesz coś z odzywek sobie zapodać, to jak dla Ciebie najbezpieczniejsze będą Gainery i aminokwasy. Pamiętaj też że różnego rodzaju używki są kłodą na drodze do zdobywania masy mięśniowej, już nie wspomne o fajkach bo trzeba być idiotą aby pakować i palić :D Nie zapominaj też o systematyczności treningów, bo to jest jednym z najważniejszych elementów budowania mięśni. |
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| nabrać, masy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|