Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Odżywianie

[ Wyślij odpowiedź ]

Jak nabrać masy ?

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Jak nabrać masy ? stare 10-03-2008, 11:40   #1
kopkins
Junior Member

Wypowiedzi: 2
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Moje pytanie brzmi jak nabrać masy ? Jakie odżywki albo diety polecacie, aby jak najszybciej nabrać masy ? Za wszystkie dobre odpowiedzi bardzo dziękuję

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 10-09-2008, 21:59   #2
IronBiC
Member

Wypowiedzi: 41

podaj tak:
- dotychczasowe cykle (jasli jakies byly)
- wage
- wzrost

jak to wypiszesz to powiem Ci co by bylo dla Ciebie najlepsze ;)

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 10-13-2008, 20:27   #3
WacoMeister
Junior Member

Wypowiedzi: 21

J/W, skad mamy wiedziec czy Ty wogole cwiczysz, co jesz i o co CI wlasciwie chodzi, rozpisz wszystko, tak jak kolega wyzej podal.

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 10-13-2008, 20:55   #4
kopkins
Junior Member

Wypowiedzi: 2

podaj tak:
- staż treningowy: 4 miesiące
- 75 kg
- 190 cm

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 10-13-2008, 21:29   #5
WacoMeister
Junior Member

Wypowiedzi: 21

Rozpisz swoj plan treningowy, jesli nie stosujesz diety to zacznij, lub poprostu staraj sie przyjac 2g bialka x M.C , 3g wegli x M.C.
poprostu spozywaj duzo pokarmow wysokobialkowych. Najpierw rozpisz swoje cwiczenia, moze masz kiepski trening.., i narazie tylko cwiczyc na sucho, ewentualnie mozesz kupic bialko lub carbo. Pozdro

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 10-13-2008, 23:11   #6
zan
Junior Member

Wypowiedzi: 9

nabranie masy wiąze sie z wysoko białkową dietą dlatego do suplementacji proponuje białko np mass xxl lub protein z wiekszą iloscią weglowodanów które mogą powodowac nabranie zbednego tłuszczu ale tez jak chcesz przytyc to proponuje obiadanie sie w póznych godzinach np przed snem wiadome ze to nie jest zdrowe ale skuteczne

[ offline ]

Jak nabrać masy ? stare 02-08-2009, 18:38   #7
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - ???

a ja mam 15 lat i czy mogym cwiczyc bez odrzywek itp. a by np w pol roku nabrac masy

Jak nabrać masy ? stare 02-23-2009, 18:33   #8
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Pomocy !!

Mam 20 lat waże 63 kg na 181 cm wzrostu chce jak najszybciej nabrać masy !!! niech ktoś podpowie jak to zrobić w jak najszybszym tempie .

Jak nabrać masy ? stare 06-21-2009, 23:11   #9
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - mosicie mi pomuc

znacie sie na tym ??
no to powiedzcie mi jak 16 mezczyzna wzrostu 175cm wazacy57kg ma przytyc jesli ostatnio ciwiczyl rok temu i jak bral kreatyne przytyl tylko 0,5kg wziolem kilkaset tabletek i nic powiedzcie mi plan treningowy suplementy i odzywianie sie jestem otwarty na kazde propozycje .Nawet niewiecie jaki bede wdzieczny jesli dacie mi jakies modre wskazuwki takze prosze o podpowiedzi i z gury dziekuje :)

Jak nabrać masy ? stare 07-10-2009, 22:16   #10
Nie zarejestrowany
Guest

Cytat:
Napisał Nie zarejestrowany Zobacz post
znacie sie na tym ??
no to powiedzcie mi jak 16 mezczyzna wzrostu 175cm wazacy57kg ma przytyc jesli ostatnio ciwiczyl rok temu i jak bral kreatyne przytyl tylko 0,5kg wziolem kilkaset tabletek i nic powiedzcie mi plan treningowy suplementy i odzywianie sie jestem otwarty na kazde propozycje .Nawet niewiecie jaki bede wdzieczny jesli dacie mi jakies modre wskazuwki takze prosze o podpowiedzi i z gury dziekuje :)
Człowieku straciłeś kawał swego naturalnego potencjału (jesli nie cały) ładując w tak młodym wieku od razu kreatynę!
Albo miałeś zerową wiedzę albo ktoś ci niezłego kitu nawciskał. Chcesz nabrać masy, tak?
Powinieneś z tego co widzę najpierw zacząć od zdobycia wiedzy na temat odżywiania i suplementacji, bo możesz wyżądzić nie małą krzywdę swym organom. Co do masy to powinieneś jeść sporo makaronów, dań mącznych np. pierogi, kluski śląskie i oczywiście nie zapominać o białku, czyli jaja, tuńczyk , kasza gryczana ma też sporo wysoko przyswajalnego białka...o wiele więcej niż mięso. Jeśli chodzi o suplementy to powinieneś przystopować z tą kreą a jeśli już chcesz coś z odzywek sobie zapodać, to jak dla Ciebie najbezpieczniejsze będą Gainery i aminokwasy. Pamiętaj też że różnego rodzaju używki są kłodą na drodze do zdobywania masy mięśniowej, już nie wspomne o fajkach bo trzeba być idiotą aby pakować i palić :D
Nie zapominaj też o systematyczności treningów, bo to jest jednym z najważniejszych elementów budowania mięśni.

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
nabrać, masy

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum