|
|
|
|||||||
Jak poprawić wybicie ? |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Witam. Mam 16 lat i od kilku lat gram juz w kosza - ale mam pewien problem. Mam 189 cm wzrostu waze jakies 65 kg ~ i tutaj nasuwa sie pytanie : dlaczego nie potrafie zrobic "dunka" (wsada) ? xd wybijam sie jak tylko potrafie i na wymiarowym koszu (3.5) ledwo lapie sie obreczy
Co zrobic zeby szybko/skutecznie poprawic skocznosc i nie nabawic sie kontuzji ? |
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Witaj tak sie składa, że też trenuje kosza tylko już bardziej zawodowo niż z kumplami na boisku szkolnym mam 15 lat i 188 cm wzrostu i około 73 kg wagi. Powiem wprost jeżeli twoi kumple robią takie wsady to ci nie uwierze w tym wieku masz za słabo rozwinięte mięśnie nóg i jestes za niski (potrzeba co najmniej 205) nawet jeżeli byś jeździł 1200 km rocznie na rowerze i biegał troszke jak ja to byś nie zrobił. Nie martw się mam kumpla 198 trenuje codziennie na siłce i na boisku on tez nie potrafi. Pozdrawiam
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Ja znałem kolesia który w wieku 12 lat który robił wsady... Fakt że teraz mu się znudziło i przytył porządnie... Ale zrobienie wsadu w wieku 16 lat jest możliwe... :D:D Spokojnie... Po za tym w LO mojej siostry kolesie po 16 -18 lat robią wsady bez większego wysiłku... Więc dużo ćwicz, a ten tu kolo, widocznie uważa się uż za wielkiego koszykarza a w rzeczywistości jest jeszcze gorszy od Ciebie :D:D
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|