|
|
|
|||||||
Jak poprawić wybicie w siatkówce? |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 5
|
Siema.. jestem nowym forumowiczem.. otóż, trenuję siatkówkę i bardzo to lubię.. mam pewien problem mam około 185cm wzrostu i słaby wyskok.. chciałbym skakać przy ataku wyżej dzięki czemu łapać większy zasięg.. Potrzebuję ćwiczeń które pomogą mi w tym.. prosiłbym bardzo o pomoc.. Chciałbym też aby nie były one bardzo skomplikowane.. czytałem w Google i w większości nic nie zrozumiałem z tego tekstu..
słyszałem, że przysiady są dobre, ale same przysiady niczego nie rozwiążą.. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Mam nadzieję, że znajdzie się osoba mogąca mi pomóc.. Pozdrawiam i czekam na posty..
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Member
Wypowiedzi: 44
|
trenowałam siatkówkę przez lata, nie rozumiem dlaczego nie zapytasz trenera? Ja z kolei jestem niska i zawsze miałam dobry wyskok;) Z ćwiczeń, które pamiętam to: od głebokiego przysiadu wybijasz się jak najwyżej w górę, wyskakiwanie z miejsca obunóż na krzesło/ławkę sięgającą Ci przynajmniej do kolan...o ile pamiętam w googlach można znaleźć naprawdę fajne zestawy ćwiczeń, może podaj co znalazłeś i postaramy się to przetłuamczyć z polskiego na nasze:)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 5
|
No właśnie o to chodzi że dużo tego jest większość z nich rozumiem ale to strata czasu.. ;l Mam zestaw : Krzesełko.. wskakiwanie obunóż na krzesło ale trzeba mi cos na uda i łydki ;D w lutym licealiada trzeba poprawić grę :D
|
|
[ offline ]
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|