Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Kaszak

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Kaszak stare 09-07-2008, 21:29   #1
Gluee
Junior Member

Wypowiedzi: 12
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Niestety i na mnie padło. Mam kaszaka i zastanawiam sie jak to leczyc? czy są jakies domowe sposoby??czy tylko pozostał zabieg?

[ offline ]

Kaszak stare 11-23-2008, 13:44   #2
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Raczej polecałbym zabieg. Usunięcie kaszaka to rutynowy zabieg chyba nawet na znieczuleniu miejscowym i powinieneś jeszcze tego samego dnia wyjść ze szpitala.

[ offline ]

Kaszak stare 04-28-2010, 01:34   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - kaszak. leczenie domowe

Wlasnie tydzien temu mialam pod pacha 2 male kaszaczki. Kupilam masc borowinowa . Smarowalam tydzien czasu i jak nic znikna

Kaszak stare 05-20-2010, 11:38   #4
pachuc1979
Junior Member

Wypowiedzi: 4

Z tego, co wiem kaszaki rzeczywiście usuwa się chirurgicznie w miejscowym znieczuleniu. Niestety takie paskudy często się odnawiają. A co do tej maści, to wątpię, żeby pomogła, raczej nie na kaszaki.

[ offline ]

Kaszak stare 06-01-2010, 23:46   #5
sublime
Junior Member

Wypowiedzi: 10

Hej,

Powiem Wam, że też mi czasem wyskakują kaszaki, bo chyba chodzi o takie małe twarde białe krostki, których za żadne skarby nie da się wycisnąć. Mi niestety te małe dranie pokazują się na twarzy. Moja metoda jest nieco siermiężna i chyba nie poleciłbym jej kobietom. Usuwam je zdezynfekowaną igła, tzn. wpierw przebijam warstwę naskórka,a następnie delikatnie naciskam dwoma palcami wskazującymi. Zazwyczaj wychodzą. Po 30min. zaczerwienienie wokół ranki znika. Nie wiem jednak co zrobić, by nie pojawiały sie one na nowo. Ma może ktoś jakąś radę??

Pozdrawiam

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
kaszak

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum