Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Uroda

[ Wyślij odpowiedź ]

Kolczyk w języku

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Kolczyk w języku stare 09-07-2008, 21:29   #1
Aniaaa
Junior Member

Wypowiedzi: 6
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam, otóż od pewnego czasu zastanawiam się nad tym, żeby zrobić sobie kolczyk w języku, ale przed tym chcialabym sie dowiedzieć coś o tym. Co trzeba unikać w posiłkach, zeby nie urazic rany? Także zastanawia mnie czy długo po przebiciu będzie język bolał i czy jest jakieś zagrożenie pojawienia się stanu zapalnego lub jakiejś infekcji, jesli tak to jak to uniknąć. Za wszelkie rady, byłabym bardzo wdzięczna.

[ offline ]

Kolczyk w języku stare 09-07-2008, 21:29   #2
Bart009
Junior Member

Wypowiedzi: 19

Przez kilka dni po przebiciu język będzie bardzo napuchniety i z tego względu nawet nie bedziesz sie musiala martwic co mozna jesc, a czego nie bo będzie troche bolał. Ale to sprawa indywidualna ile ta opuchlizna będzie schodzic itp. Jesli wybierzesz sie do specjalistycznego zakładu to powinno być wszystko ok. Pozdrawiam;)

[ offline ]

Kolczyk w języku stare 02-19-2009, 12:31   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - :)

A ja przebiłam wczoraj :) Bolało trochę tylko jak mi zacisnęła szczypce na języku, za to nawet nie wiem kiedy mi przebiła :) Wczoraj normalnie jadłam tylko miałam wrażenie że mam strasznie ciężki język :P Bardzo się bałam jak będzie wyglądać dzisiejszy dzień ...i tu niespodzianka :D nie ma opuchlizny, nic nie boli, troszkę tylko seplenię ale to przez to że mam wrażenie że mi coś jak by tik-tak na języku leży. Na koniec napiszę że to super sprawa i nie ma się czego bać :)
Więc jeśli chcecie kolczyka to go zróbcie bo kiedyś będziecie żałować że jednak brakło wam odwagi i nie wiecie jak to jest :P

Kolczyk w języku stare 03-23-2009, 09:55   #4
Nie zarejestrowany
Guest

tak apropo kolczyka to chciaam sie zapyac , jak mozna przekonac rodzicow . ?
mam 14 lat i bardzo mi na tym zalezy ..

Kolczyk w języku stare 04-11-2009, 18:01   #5
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - *

Ja mam 15 lat w środe 08.04.09 roku zrobiłam kolczyk . powiem tak przekucie nic nie boli . gorzej jest po przekuciu bo napuchnie i troszeczke boli . nie mozna jesc nic iepłego . i nie przekonuj rodzicow ja poszłam do studia zrobili mi wrocilam do domu i nawet rodzice sie zauwazyli xD

Kolczyk w języku stare 06-21-2009, 10:25   #6
Nie zarejestrowany
Guest

ja też barszo bym chciała sobie zrobić kolczyka w jęyku. ;].

ale z tego co czytałam itd. to samo przekłócie nie boli. gorzje jest późńiej kiedy ci język puchnie bo to najbardziej boli.

a ile może kosztować takie przebicie .?

moi rodzice od razu zaczeli mi mówić że zgupiałam jak powiedizałam że chcem mieć kolczyka w języku. ;].
i tak sobie myślałam że mogłabym zrobić kolczyka i nic nie mówić rodzicom a oni na pewno by nie zauważyli., ;PP .

pozdrawiam serdecznie.

Kolczyk w języku stare 06-21-2009, 17:46   #7
Nie zarejestrowany
Guest

Ja kolczyk zrobiłam sobie w piatek i troche mi spuchło...najgorsze jest to ze mam jeszcze aparat na zebach ale powiem wam ze wogole mi to nie przeszkadza:)
ja zapytałam sie taty w dzien dziecka czy moge sobie zrobic kolczyk odrazu sie zgodził
a koszt to 100zł ale ja jeszcze musze za miesiac isc wymienic kolczyk na krótszy

Kolczyk w języku stare 09-11-2009, 20:53   #8
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - KOlczyk w języku.

POwiem tak.
MI robiła kumpela na ławcee szczerze troszke sie bałam aleeee aż tak nie bolalo bylo tylko pyk i już i na początku do 5h mówiłam normalnie ale potem sie zaczeło seplenienie. A rano nie umiałam mówić bo tak migdały bolą że masakra język opuchł mi do 22mm tak jak miałam sztange ale już po 1 dniu opuchlizna schodzi... Dużo lodów,coli. Nie wolno gorącego chociaż mi nic nie było.Mama do teraz nic nie wie więc jak narazie jest fajnie.Nie żałuje jak narazie że go zrobiłam bardzo efektowanie wygląda.. I jeszcze płukać jame ustną szałwią i rumiankiem-to zmniejsza opuchlizne... I w aptece dostaniesz Dentoseptem od jest po 10 zł i smarowac sobie tą dziurke 3 razy dziennie dokładni patyczkiem. To wszystko :)

Kolczyk w języku stare 09-26-2009, 12:20   #9
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Kolczyk w jeżyku

Mam pytanie..Czy jak przebije sobie jezyk u kosmetyczki to zle przebije mi?;))..i najwazniejsze czy to bol??;]..i jak duza jest igla??;Dczekam na odpowiedzi w komentarzach ;]]

Kolczyk w języku stare 09-28-2009, 19:38   #10
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Witam

"Mam pytanie..Czy jak przebije sobie jezyk u kosmetyczki to zle przebije mi?;))..i najwazniejsze czy to bol??;]..i jak duza jest igla??;Dczekam na odpowiedzi w komentarzach ;]]"

Idź do salonu, tam masz pewność, że Ci źle nie przebiją.

Nie znam Twojej kosmetyczki, nie wiem czy Ci przebije źle czy dobrze.
Mam koleżankę i kolegę, którzy sobie nawzajem przebili. Jak dla mnie chora sytuacja, ale tak zrobili i nic im nie było. Kosmetyczka pewnie też Ci zrobi dobrze kolczyk, ale jest szansa niepowodzenia. Jak idziesz do profesjonalnego salonu, to tam facet/babka robi coś takiego codziennie, ma fach w ręku i nic nie powinno się stać.

Samo przebicie nie boli, dopiero później zaczynają się schody. Ciężko cokolwiek jeść, głównie jadłem zupy. Dużo się sepleni, ja do dzisiam mam czasem problem z wymową R ;) Nie seplenie czy coś, tylko jak szybko mówię to czasem zgubię to R.

Igły nawet nie widziałem jak mi facet przebijał, więc tym się nie martw ;)

Kolczyk mam ponad 2 lata i na razie zero problemów :)

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
kolczyk, języku

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum