|
|
|
|
#2 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
~` Hmm. Ja sobie sama kolczyka zrobiłam w pępku, chyba tydzień temu. ;PP Ładnie mi się goi, nie ropieje ani nic. ;)
Najpierw to musisz kupić taką gruubą igłę z wenflonem w aptece. ;> Później przyłożyć do pępka coś zimnego, i przytrzymać to około 5-10 min. ;) A potem złapać za skóre z obu stron, i przebić. ;] Proste. ;] Ale nie polecam każdemu. Ten, kto mdleje na widok zastrzyków, nie powienien tego robić sam. xP Ale to, czy nie będzie ropieć, i ile będzie sie goić zależy od organizmu. ^_^ ` Pzdr. ;] Myśle, że pomogłam. :D |
|
|
#3 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 8
|
Też sama przebijałam pępek. Najlepiej iść do apteki i kupić wenflon pomarańczowy, następnie odpakować go i razem z kolczykiem włożyć w jakieś naczynie i wlać do niego spirytus lub perfumy, powinno się odkarzać to około 10 min. następnie zamrozić pępek ( przyłozyć lód) póxniej wyznacz sobie kropką miejsce przebicia i wbij igłę, nastęspnie wyjmij igłę i zostaw tą rureczke i obetnij z jednej i drugiej stroy, póxniej przełuż przez rureczkę kolczyk i zakręc ..
i po robocie! Powodzenia
|
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
ja mam kolczyk w pępku juz 6 miesięcy , i powiem ze warto . xD
co prawda robilam w studiu [zaplacilam 80 zł] bo mama inaczej nie chciala mi sie nic nie dzialo . a . moze wiecie jakich argumentów mozna uzyc zeby przekonac mame na kolczyk w języku . ? |
|
|
#9 |
|
Guest
|
Ja przebijałam dwóm koleżankom jakiś rok temu. Jednej wszystko pieknie sie zagoiło i ma cudowny kolczyk w pepku a drugiej po jakichś 8 miesiacach pepek zaczał odrzucać kolczyk i zaczął jej gnić ;\ wyjęła kolczyk i ma teraz siną bliznę. Wszystko zależy od organizmu i kto przebija. Też chce sobie zrobić ale ja pójde do kosmetyczki bo nie chce ryzykować. A poza tym to dziewczyny mówiły ze bolało. Chyba juz nie bede przebijała nikomu pepka bo boje sie ze coś z tego złego wyniknie, chociaż chętnych na przebicie mam duzo ;)
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| kolczyk, pępku |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|