Wróć   Odżywki, kulturystyka, sport, zdrowie, uroda, diety - BodyBuild.pl > Zdrowie i uroda > Uroda

[ Wyślij odpowiedź ]

Kolczyk w uchu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Kolczyk w uchu stare 10-14-2008, 13:24   #1
Lolitka
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam serdecznie :P mam zamiar zrobić sobie kolczyka w uchu, tylko że juz drugiego, wczesniej miałam przebite w salonie, ale teraz myśle nad domowymi sposobami. Może ktoś wie jak to zrobić dobrze, zeby sobie czegos czasem nie uszkodzić. Czy lepiej faktycznie wybrać się do salonu... nie wiem sama. Może jakby to nie było takie trudne, to sama dam rade. Próbował już ktoś tak? :rolleyes:
[ offline ]

Kolczyk w uchu stare 10-15-2008, 14:15   #2
Mila
Member

Wypowiedzi: 76

Po pierwsze- czy sobie uszkodzisz czy nie to jest sprawa indywidualna. Jak już coś to zadbaj o to żeby Ci przekuła to osoba która się zna na rzeczy. Przygotujcie wodę utlenioną , jakieś waciki. I niech Ci to zrobi zdecydowanym ruchem , bo tak to będzie strasznie boleć . I niech koniecznie zadba o higienę osobistą ! Bo tak to niechciane zarazki mogą dostać Ci się do ucha, a tego nie chcemy.
Po drugie- Na Twoim miejscu wybrałabym się do kosmetyczki. Ja też mam 2 kolczyki w jednym uchu . Byłam u kosmetyczki. Wszystko higienicznie robione. A koszty są naprawdę małe - 10-20 zł zależy od salonu. I polecam po przekłuciu stosować Studex, to taki płyn do pielęgnacji.
Po trzecie- nieważne na jaki sposób się zdecydujesz , pamiętaj żeby na początku nosić srebrne , bo po złotych gorzej się wszystko goi.
Po czwarte- nie radzę Ci robić kolczyka w chrząstce , bo tam często tworzą się stany zapalne.
[ offline ]

Kolczyk w uchu stare 07-04-2009, 15:54   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a

ja mialam robione pierwsze dziurki w uchu u kosmetyczki :P bo bylam mala . ale teraaz aktualnie mam 5 dziurek w uszach robilam sama sobie bez zadnych specyfików i po 3-4 dniach mi sie ladnie wygoilo i nie boli wgl . u kosmetyczki wydasz niepotrzebnie nawet 40 zl moja kolezanka musiala tyle placic za jedna dziurke.robilam juz dziurki moim kolezankom a nawet kolegom.sa zadowoleni.mysle ze pomoglam .;*

Kolczyk w uchu stare 07-13-2009, 20:32   #4
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Odpowiedz do Mila

Napisałaś:
Po pierwsze- czy sobie uszkodzisz czy nie to jest sprawa indywidualna. Jak już coś to zadbaj o to żeby Ci przekuła to osoba która się zna na rzeczy. Przygotujcie wodę utlenioną , jakieś waciki. I niech Ci to zrobi zdecydowanym ruchem , bo tak to będzie strasznie boleć . I niech koniecznie zadba o higienę osobistą ! Bo tak to niechciane zarazki mogą dostać Ci się do ucha, a tego nie chcemy.
Po drugie- Na Twoim miejscu wybrałabym się do kosmetyczki. Ja też mam 2 kolczyki w jednym uchu . Byłam u kosmetyczki. Wszystko higienicznie robione. A koszty są naprawdę małe - 10-20 zł zależy od salonu. I polecam po przekłuciu stosować Studex, to taki płyn do pielęgnacji.
Po trzecie- nieważne na jaki sposób się zdecydujesz , pamiętaj żeby na początku nosić srebrne , bo po złotych gorzej się wszystko goi.
Po czwarte- nie radzę Ci robić kolczyka w chrząstce , bo tam często tworzą się stany zapalne.

Wprowadzę kilka poprawek do tego co napisałeś.
Po pierwsze- Nie wodę utlenioną i waciki, tylko Oscenisept i Sterylną gazę.
Po drugie- jeśli to standardowa dziórka (tj. lobe) to w sumie można robić sobie kolec, ale jeśli to inna radziłabym wybrać się nie do kosmetyczki, a do piercera. A zamiast Studexu radzę stosować ten sam preparat, co przy przekłuwaniu, czyli Oscenisept do dezynfekcji + sól fizjologiczna do przemywania.
Po trzecie- i tutaj jest najgorszy błąd popełniany przez osoby nie mające pojęcia o piercingu. Chodzi o noszenie po przekłuciu kolczyków ze srebra. Po przekłuciu należy zakładać sterylne kolczyki ze stali chirurgicznej. W necie jest mało miejsc w których można takie kupić. Ja polecam stronę www.koltat.pl. Dopiero po min. 4 tyg. od zagojenia można zakładać srebrne kolczyki.
Po czwarte- i to jest powód dla którego nie powinno się robić kolczyków u kosmetyczki.

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
kolczyk, uchu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum