Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Odżywianie

[ Wyślij odpowiedź ]

Masa i trening

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Masa i trening stare 11-15-2009, 11:50   #1
!Cr4zY!
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Masa i trening

Witajcie !
Mam taki problem gdyż mam 173 cm wzrostu i 60 kg wagi (16lat) chciałbym jakoś wrzucić parę dodatkowych kilo tylko nie wiem jak zajęcia szkolne kończę zazwyczaj o 20 (2 szkoły) wiec z treningiem może być ciężko najwyżej coś bez żadnego sprzętu i najlepiej na ręce gdyż wyglądają jak patyki , nogi są wystarczająco umięśnione (na wfach chodzimy na siłownię i tam nie wiem jak to nazwać :p tak jakby ławeczka gdzie można stanąć i oprzeć plecy a na bary są dwie takie podpory no i tam spokojnie robię 60 przysiadów z setka na barach :D ) tylko te ręce wyglądają okropnie chciałbym je trochę wzmocnić bo aż wstyd zdjąć koszulkę ( o brzusio się nie martwię tez ładny zarys kaloryfera tylko ta góra ;/) proszę was o pomoc o jakaś dietę(nie znam eis na tym :P) plan ćwiczeń (tylko bez hantli bo takowych nie posiadam a siłownie są zamknięte o tych godzinach )
z góry dziękuje pzdr.

Masa i trening stare 11-16-2009, 14:08   #2
6opak
Member

Wypowiedzi: 43
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam ;) może pomyśl jednak nad kupnem hantli, to w sumie najbardziej wydajny sprzęt do ćwiczenia górnych partii ciała. Jeżeli nie dysponujesz środkami finansowymi, to spróbuj pokombinować, np. zrobić sobie obciążenie z książek lub innych ciężkich przedmiotów, związać je sznurkiem, bądź umieścić w reklamówce. Dodatkowo polecam pompki, drążek do podciągania. W niektórych sklepach sportowych można kupić też taśmy do ćwiczeń. Znakomicie zastępują hantle, są wszechstronne i sam sobie regulujesz obciążenie.
Jakby co, to pisz, postaram się pomóc ;)

[ offline ]

Masa i trening stare 11-16-2009, 18:19   #3
!Cr4zY!
Guest

Wypowiedzi: n/a

A jeśli chodzi o kwestie odżywiania to co byście mi radzili żeby w ogóle apetyt mi wzrósł :D Bo na razie jeść mi się nie chce w ogóle xD

Masa i trening stare 12-07-2009, 21:14   #4
ALANK
Junior Member

Wypowiedzi: 3

hmm.odzywianie ja powiem ze tez mam ten problem 174cm 62kg jednak na hantlach juz cwicze..ja poweszylem po necie i radze ci jesc tak: na snaiadanie mleko z platkami ok 400ml mleka noo 350;) lub ewentualnie jakis twarog z chlebem pelnoziarnistym
przed poludniem tunczyk z bulka pelnoziarnista lub chlebem;p dotego jakas suroweczka lub slatka jak tam wolisz na obiad kurzca(noga,udko,piers) no potem jakas dawka owocow a na kolacje tez jakaes kanapki(pelznoziarniste:)) z jakac szynka z indyka np. ja ja sie tak strzasznie do niej nie zastosowalem tzn. co do godzin bo boje sie ze nagle zaczne jesc za duzo wiec jem stopniowo coraz wiecej pamietajac aby jesc warzywa i owoce oraz tego kuirczaka i tunczyka,to tyle ode mnie mam nadzieje ze pomoglem.pozdro!

[ offline ]

Masa i trening stare 12-29-2009, 10:39   #5
6opak
Member

Wypowiedzi: 43

Jesteś szczupły, możesz jeść dużo. Jeżeli chcesz zyskać masę mięśniową jedz przede wszystkim makarony, ryże, kasze, sporo mięsa, najlepiej ryb. W dowolnej ilości jajka, drób, sery. Nie zapominaj o warzywach, które dostarczają witamin, wody i błonnika. Nie pij alkoholu w dużych ilościach na raz. Jeżeli palisz - rzuć.
Jedz regularnie, 5 razy dziennie, spore porcje. Siłownia raz dziennie, najlepiej wieczorem. Znajdź sobie plan. Na początek ogólnorozwojówka, potem wrzuć konkretny trening na osobne partie ciała. Po kilku tygodniach poczujesz się silniejszy i pewniejszy. Za 3-4 miesiące zauważysz pierwsze, duże efekty, a potem wpadniesz w to po uszy :)

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum