Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Mutacja głosu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Mutacja głosu stare 10-18-2008, 12:44   #1
kingsize
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Moją zmorą jest mutacja głosu. Mam 16 lat a nadal jej nie przeszedłem ! Co jest ? Czy coś ze mną nie tak ? Głupio mi nawet odzywać się w towarzystwie kolegów, którzy już przeszli mutację. Czy mogę coś zrobić aby mój głos nie był taki dziecinny, nie wiem przyspieszyć mutacje czy coś ? Ile jeszcze będę musiał czekać ?;/

[ offline ]

Mutacja głosu stare 10-18-2008, 13:02   #2
poliporyna
Junior Member

Wypowiedzi: 10

Nie przejmuj się tym !:)
Każdy przechodzi mutację głosu w różnym wieku.
Nic raczej zrobić nie możesz.
Ale to jest uwarunkowane genetycznie tak sądzę i naprawdę nie martw się tym ;] Powodzenia!

[ offline ]

Mutacja głosu stare 10-18-2008, 13:03   #3
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Ciągle jeszcze jesteś w okresie dojrzewania więc nie musisz dramatyzować. Ewentualnie jest jeszcze opcja, że możesz mieć zaburzenia hormonalne w postaci np. niedoboru testosteronu. Jeśli Cię to tak bardzo niepokoi skonsultuj się ze swoim lekarzem.

[ offline ]

Mutacja głosu stare 07-11-2009, 01:45   #4
DavUSA
Junior Member

Wypowiedzi: 1
Wyślij wiadomośc poprzez MSN do DavUSA

Witam wszystkich mampytanie mam 14 prawie 15 lat w sierpniu i mam chrypke swuj glos slysze zachmurzony a inni normalnie tzn.. troszke slysza ale nie tak jak ja... jak mialem 13 lat mialem piekny glos do spiewania teraz tez to mi wychodzi ale inaczej niz kiedys czy muj glos bendzie nadal ladny po mutacji czy bende musial zucic to co kocham nrobic czyli spiew ????? prosze o odpis na num ... gg 3044042

[ offline ]

Mutacja głosu stare 04-15-2010, 18:13   #5
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - mutation

Podobno w okresie mutacji śpiewać sie nie da...

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
mutacja, głosu

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum

Ćwiczenia na barki Bilirubina Kastet Alkohol- ceny w czechach Anoreksja Mam talent Otręby pszenne Kancelaria Prawna Wrocław Objawy chorej wątroby Aminostar Amino 2300 - 110 tab.