|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Siema jaki według Was jest aktualnie najlepszy obrońca na świecie ? Dla mnie jest to zdecydowanie Alesandro Nesta, normalnie co ten człowiek wyprawia w obronie to poezja w piłce nożnej.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
Wypowiedzi: 209
|
Nesta trzeba przyznać że jest wspaniały
ale jednak już stary to na pewno lepiej ze względu na doświadczenie jakie posiada, ale będzie tracił z roku na rok refleks i szybkość.najchętniej bym powiedział że Puyol który co prawda też nie jest młody (30lat, dwa lata młodszy od Nesty) ale ostatnio pokazuje niesamowitą wytrzymałość fizyczną i o ile nadal jest świetny jak wyżej wymieniony Włoch to powoli już traci szybkość i refleks. Dlatego stawiam na młodszego 27-letniego (jakby nie patrzeć ponoć najlepszy okres w życiu piłkarza, kiedy to osiąga szczyt formy) Nemanje Vidicia z ManU, zapora nie do przejścia, no i jako jeden z dwóch obrońców był brany pod uwagę do Złotej Piłki w tym roku, no niestety zajął odległą 21 pozycję. Ale samo branie go pod uwagę już chyba zasługuję na podziw i pokazuje że jest to świetny zawodnik. Reasumując, mój typ: Nemanja Vidic (Serbia/ManU)
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|