|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 21
|
Zalezy jak rodzicie, dziadkowie. Moj brat tak jak Ty w wieku 14 lat przestal rosnac, teraz ma 19 lat i tak samo ma 164cm, dlatego to nie jest pewne czy urosniesz, ja tez w wieku 14 lat przestalem rosnac. mam 170cm i nie chce wiecej.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
Wypowiedzi: 209
|
spokojnie w wieku 15 lat miałem ok 170cm wzrostu, teraz mam 17lat i mam 186cm.
ale tak jak pisał teoretycznie rośnie się do 21 roku życia, więc nie powinieneś się obawiać, na pewno podrośniesz. po prostu jedni są wysocy inni są niscy ;) bądź cierpliwy
|
|
|
#5 |
|
Member
Wypowiedzi: 75
|
Nie martw się tym ! Jest mnóstwo chłopaków niższych od Ciebie . Rozejrzyj się . Lepiej żeby chłopak miał 164 cm niż 220 cm. A poza tym , masz 15 lat . Możesz jeszcze mieć 190cm jak się uprzesz ;p Twój wzrost jest zapisany w genach. Możesz porozmawiać z tatą na ten temat. Może miał podobne problemy:)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#7 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
No ej, ja jak zacząlem gimnazjum to miałem z 150cm, a teraz chodzę do III klasy i mam 170cm, Teraz dopiero zacząłem rosnąc, ale cholera na plecach mi się rozstępy zrobiły. Ale nie martw się, urośniesz jeszcze,. Znam kolesia, który ma 20lat i ma 164cm i ciesz się z tego co masz, ale coś na pewno jeszcze urośniesz. Pozdro
|
|
|
#9 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Nie przejmujcie się tym. w wieku 14 lat miałem zaledwie 150 cm (wiadomo wizyty u endokrynologa, które nie przynosiły kożyści, bo wmawiał mi że jest ok i mieszcze się spokojnie w normie). Dziś mam 16 lat i 175 cm wzrostu więc jest ok. Mój niski wzrost wprowadzał mnie w panike. Nieraz miałem skłonności samobójcze (niestety). ale na dzień dzisiejszy żałuje, że zawracałem sobie głowe moim wzrostem. W całym procesie wzrastania(24 cm w 2 lata) pomógł mi drążek. wisiałem na nim godzinami i wmawiałem sobie, że urosnę. Jadłem dużo tranu, cynku, magne.... i wapnia, długo spałem (ok 9 h na dobe). W chwili obecnej na 16 chłopaków, 7 jest odewmnie niższych, więc jestem raczej średni. Wszyscy znajomi niedowierzali, że tyle urosłem. wypytywali się co na mnie wpłynęło. Plotkowali też, że brałem chormony w.... Nie przejmujcie się, w wieku 15 lat miałem 161-2 cm wzrostu, więc wszystko przed wami
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| niski, wzrost |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|