Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Uroda

[ Wyślij odpowiedź ]

Pocenie rąk

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Pocenie rąk stare 10-07-2008, 11:40   #1
ewero
Junior Member

Wypowiedzi: 2
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Znacie jakieś dobre środki które zniwelują pocenie się rąk ? Strasznie nie lubię tego jak w upalny dzień szybko zaczynają mi się pocić ręce. Słyszałem różne już nazwy tych specyfików ale nie wiem który jest najlepszy i skuteczny.

[ offline ]

Pocenie rąk stare 10-12-2008, 21:25   #2
Marika666
Senior Member

Wypowiedzi: 108

Ja bym poleciła Ci jednak wybrać się do lekarza, bo może to być oznaka źle pracującego układu nerwowego. Nawet jakbyś znalazła jakieś dobre specyfiki to i tak lepiej skontaktować się z dermatologiem niech on się dokładniej temu przyjrzy.

[ offline ]

Pocenie rąk stare 10-12-2008, 21:51   #3
Rzedzian
Senior Member

Wypowiedzi: 209

http://www.wizaz.pl/beata_pielegnacja_dloni.php - ale abyś nie musiał szukać to wkleję Ci potrzebną Tobie część ;)

NADMIERNE POCENIE SIĘ DŁONI

Związane jest najczęściej ze stanem układu nerwowego, nasila się pod wpływem zdenerwowania i innych czynników psychicznych.

Leczenie:
profilaktycznie: moczenie rąk w wywarze z kory dębu i naparze z pokrzywy oraz szałwi, przy bardzo dokuczliwym poceniu się rąk zaleca się picie naparu z pokrzywy i szałwi (1-2 szklanek dziennie), można przesypywać dłonie talkiem, skutecznie działają preparaty o działaniu antyperspiracyjnym np. Etiaxil,Spirial. W przypadku bardzo nasilonej dolegliwości konieczna jest porada lekarska.

Porada aromaterapeuty:
na nadmierną potliwość polecam mieszankę złożoną z 3 kropli olejku bergamotowego, 2 kropli olejku cyprysowego oraz jako olejki uzupełniające do wyboru: olejek cedrowy, cytrynowy, drzewa herbacianego, geraniowy, hyzopowy, jałowcowy, lawendowy, paczulowy, tymiankowy, slangowy - mieszanka może być zastosowana do kąpieli, do okładów lub do masażu (w tym ostatnim przypadku musi być dodana do oleju przeznaczonego do masażu)

Porada zielarza:
na problemy emocjonalne spróbujmy zastosować zioła, które mają działanie uspakajające: rumianek, chmiel, sasanka, męczennica, tarczyca, werbena, do picia polecamy napary z rumianku, lipy, werbeny (należy pić taki napar zamiast kawy i herbaty).

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
pocenie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum