|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
Ja osobiście nie słyszałem o żadnych środkach. Nadmierne pocenie się rąk może ale nie musi być czymś patologicznym. Jeśli CIę to bardzo niepokoi albo przeszkadza to skonsultuj się ze swoim lekarzem.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
a ja poradzę JONOFOREZĘ. mi też pociły się dłonie i stopy. Stosowałem antidral i działał ale kosztuje coraz więcej i upierdliwe jest ciągłe smarowanie dłoni... więc sporóbowałem jonoforezy. Od ok 10 dni nie stosuję już antidralu, a dłonie mi się nie pocą (wcześniej były zlane potem - szczególnie o tej porze roku).
Wystarczy napełnić dwa metalowe pojemniki wodą, podłączyć prąd stały o napięciu ok. 18-30V (w zależności od tolerancji) i zanurzyć dłonie i stopy. Moczyć około 10-15 minut, potem zamienić bieguny i znowu moczyć 10-15 minut. Po kilku dniach już jest dobrze. Pozdrawiam, spróbujcie to nic nie kosztuje. Jako źródło prądu stałego możecie użyć zasilaczy jakich na pewno macie nie mało w domu. Ja np. stosuję zasilacz od aparatu do masażu :), a jako pojemniki na wodę służą mi blachy do ciasta :). |
|
|
#7 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Gwiazdy hollywood (zresztą nasze też) żeby zlikwidować ten problem (żeby im się nagroda z rąk nie wyślizgnęła) decydują się na zabieg likwidacji tego problemu przez "zatkanie gruczołów potowych". Stosuje się w tym celu botox, który w ręce się wstrzykuje- jest to bardzo popularne. Moja siostra pod pachami sobie robiła w warszawie w centrum Malia-na rękach też robią taki zabieg. Na konsultacja powiedzą Ci jakie koszta.
|
|
[ offline ]
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| pocenie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|