Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Po treningu > Szatnia

[ Wyślij odpowiedź ]

Prawojazdy na motor

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Prawojazdy na motor stare 09-25-2008, 18:14   #1
lucaas
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam czy jeśli posiada się prawojazdy kategorii B to czy trzeba wyrabiać dodatkowe prawojazdy na motor ? Bardzo lubię jeździć skuterem i właśnie zdobyłem prawojazdy B ale z tego co słyszałem to za bardzo nie można motorami jeździć z tym prawemjazdy.

[ offline ]

Prawojazdy na motor stare 09-26-2008, 09:25   #2
radekgilewski
Junior Member

Wypowiedzi: 5
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Oczywiście że na motor z pojemnością powyżej 125mm trzeba robić dodatkowe prawo jazdy kategorii A.

[ offline ]

Prawojazdy na motor stare 06-25-2009, 08:40   #3
Stunter
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Prawko

I tak więcej wypadków dochodzi z przyczyny samochodów a nie motorów.Ja mam teraz 16 lat i jak nie zmienią tego przepisu tak jak był czyli od 18 lat to będe jeździł na motorze bez prawa jazdy i nawet nie będe rejestrował motoru,a policji i tak nie będe sie zatrzymywał.Moge sie założyć że 26% osób jeździ teraz bez prawa jazdy na motorze, a jak nie zmienią tego przepisu to powiększy się do 89% ...
I tak Ci co pójdą od 24 lat robić prawo jazdy na motor to będą jeździli tak samo jak by było prawko od 18 lat.
W innych krajach Uni Europejskiej jest prawo jazdy na motor od 18 lat i nawet od 16 w USA i innych Państwach.
Więc nie rozumiem poco ta zmiana !

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
prawojazdy, motor

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum