|
|
|
|||||||
przepuklina jądra miażdżystego |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
przepuklina jądra miażdżystego – czy ktoś może z Was choruje na to ? Diagnozę taką wystawiono mojej żonie i lekarz postanowił skierować ją na operację. Czy jest może jakaś inna forma leczenia tej przepukliny ? Nie chcę aby żona cierpiała.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
Jądro miażdżyste jest częścią krążka międzykręgowego zwanego potocznie dyskiem, otoczonym pierścieniem włóknistym. Kiedy pierścień ulega osłabieniu jądro miażdżyste uwypukla się w stronę osłabienia. Jest to mechanizm popularnej dyskopatii. Operację stosuje się jeśli jądro miażdżyste uwypukli się do kanału kręgowego i uciska na rdzeń powodując ból, niedowłady itd. Jednak bezpośredniego zagrożenia życia z tym związanego nie ma także spokojnie.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Witam,przepukline stwierdzono u mnie ponad rok temu ma 9mm,bóle są stałe ,ale ostatnio są potworne , sterydy,zastrzyki czego ja nie brałam a lekarze konsultowałam sie u dwoch neur.nie kwalifikowali mnie na operacje bo ponoc jeszcze chodze raz lepiej raz gorzej ale chodze ,bol usmierzają troche tabletki i tak sobie cierpie,badania tk i rtg robiłam prywatnie bo skierowania sie nie mogłam doprosic straszna jest ta słuzba zdrowia u nas naprawde KOSZMARNA -POZDRAWIAM CIERPIĄCYCH
|
|
|
#7 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Wczoraj przeszedłem badanie rezonasem magnetycznym, diagnoza jest następująca: operacja kręgosłupa najlepiej jak najszybciej ponieważ w moim przypadku sprawa jest na tyle poważna a mam zaledwie 23 lata i myślałem że w tym wieku coś takiego mi nie grozi...
pozdrawiam |
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| przepuklina, jądra, miażdżystego |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|