|
|
|
|||||||
przykładowy trening piłkarski |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
1. Gra ze ścianą + unoszenie nóg
stań około 3m od ściany, kopnij piłke tak by odbiła się od ściany i wrociła do drugiej nogi, zrób to samo w drugą stronę i w czasie gdy piłka bedzie w ruchu odsuń się krok do tyłu, powtarzaj to aż się pomylisz, nastepnie wróc do ściany, połóż sięna plecach i unoś piłke trzymaną między stopami, ponad 10 powtórzeń bez dotykania piłką ziemi 2. podskoki + unoszenia bioder weź piłke między łydki, wyskocz do góry unosząc wysoko kolana trzymając cały czas piłke między łydkami, zrób 12 powtórzeń, następnie połóż sięna plecach i daj pięty na piłke, unieś biodra i przetocz piłke w ich kierunku i z powrotem. zób 15 powtórzeń 3.przeskoki + wykroki na piłce przeskakuj nad piłką po 3 razy przodem i bokiem, zrób 12 takich "serii", potem zrób wykrok i oprzyj noge na piłce, po 8-10 powtórzeń na noge 4. pompki + sprint kopnij piłke 10-20 m przed siebie, dogoń ją, następnie zrób na niej pompke ale trzymając jedną ręke na niej a drugą nie ziemi, przy wyciskaniu swojego ciężaru odepchnij się całą siłą tak by przerzucic tułow na drugą stronę, zrob do 10 powtórzeń 5. wyrzut piłki + pompki wyrzu piłkę jak z autu jak najdalej potrafisz, dogoń ją i zrób na niej 3 pompki kładąc obie ręce na piłce. Zrób 10 takich serii
|
|
|
#2 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Hej! Właśnie zostałem trenerem amatorskiej drużyny, niestety nie mam w tym zadnego doświadczenia, a to mnie bardzo interesuje i chciałbym dobrze prowadzić trningi. Te przykładowe treningi są spoko, ale może podrzuci mi ktoś jeszcze jakieś pomysły. Z góry dziękuję. (moje gg:13918246)
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Polecam Ci np serwis internetowy www.asystent-trenera.pl. Jest fajnie zrobiony, zawiera informacje dotyczące trenowania w piłce nożnej w szerokim aspekcie, np nawet o psychologii w tym sporcie. A przy tym jest bezpłatny :):):) Ja sam biorę stamtąd ćwiczenia, ale tez np infpormacje o odzywianiu sportowców. Przegląd internet, znajdziesz sporo informacji, tylko uważaj, nie wszystkie są progfesjonalne a za niektóre jeszcze trzeba płacić
pozdro Marcel |
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|