|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Witam zna ktoś może sposób jak wyleczyć refluks żółciowy ? Wiem tyle że na refluks kwasowy można się leczyć np. controlociem. Ale jeśli przytrafi nam się refluks żółciowy to co wtedy po jakie lekarstwa zacząć sięgać ?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
czesc mam 17 lat i choruje juz 3 miesiace na refluks żółciowy a w dodatku mam jeszcze przewlekłe zapalenie żołądka i błony ślózoiwej i mam bakterie helikobakter pyroli. Mam pytanie czy na refluks żółciowy jest konieczna operacja teraz biore bioprazol ale bez skutku 9 lutego jade na kontrolnągastroskopie.Poczebuje pomocy mam juz tego dość moze znacie jakieś dobre lekarstwa które wam pomogły na tąsamąchorobęprosze o odpisanie. Monika
|
|
|
#4 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Mam 15 lat.Na refluks żółciowy choruje już dobre pół roku.Strasznie się męczę.Najgorzej rano,kiedy wstaje do szkoły,lub gdzieś wyjeżdżam wcześnie.Odczuwam wtedy okropny dyskomfort.Normalnie żyć mi się nie chce!Mam nudności, a jak chce zwymiotować to i tak nie mogę.Ale nie radzę Ci brać bioprazolu,ja brałem Polprazol(prawie to samo) i nic też,w końcu przestałem.Już wiem, że przyczyną tego była zła dieta(zupki chińskie,pizze,zapiekanki,tłuste rzeczy).Od około miesiąca jem regularne posiłki(6 razy dziennie) i biegam około 5km dziennie.Można powiedzieć że nawet trochę zauważyłem poprawę.Najlepiej zmęczyć się bieganiem przed snem, no i oczywiście ŚCISŁA dieta.Drugą sprawą jest dbanie o swoją psychikę(przynajmniej w moim wypadku).Lekarz, który mnie leczy, zlecił mi dodatkowo wizytę u psychologa.Psycholog polecił mi medytację, wyciszenie i uspokojenie umysłu, słuchanie muzyki relaksacyjnej podczas odpoczynku.Mam zamier to zastosować,bo już mnie to naprawdę męczy.
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
Co do leków to jeśli są nieskuteczne to najlepiej idź do swojego lekarza i powiedz mu że nie działają. Fakt, że leki potrzebują trochę czasu żeby zadziałać ale po 3 miesiącach czy przynajmniej pół roku jakiś efekt powinien być także po pierwsze by się przydała zmiana leków a po drugie tak jak przedmówca wspomniał odpowiednia dieta też jest bardzo ważna.
|
|
[ offline ]
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| refluks, żółciowy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|