Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

refluks żółciowy

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
refluks żółciowy stare 09-17-2008, 10:45   #1
hometomas
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam zna ktoś może sposób jak wyleczyć refluks żółciowy ? Wiem tyle że na refluks kwasowy można się leczyć np. controlociem. Ale jeśli przytrafi nam się refluks żółciowy to co wtedy po jakie lekarstwa zacząć sięgać ?

[ offline ]

refluks żółciowy stare 09-21-2008, 10:47   #2
albert127
Member

Wypowiedzi: 60

najlepiej gdybys o to zapytal sie lekarza

[ offline ]

refluks żółciowy stare 02-02-2009, 14:28   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Jak leczyc refluks żółciowy?

czesc mam 17 lat i choruje juz 3 miesiace na refluks żółciowy a w dodatku mam jeszcze przewlekłe zapalenie żołądka i błony ślózoiwej i mam bakterie helikobakter pyroli. Mam pytanie czy na refluks żółciowy jest konieczna operacja teraz biore bioprazol ale bez skutku 9 lutego jade na kontrolnągastroskopie.Poczebuje pomocy mam juz tego dość moze znacie jakieś dobre lekarstwa które wam pomogły na tąsamąchorobęprosze o odpisanie. Monika

refluks żółciowy stare 02-02-2009, 22:50   #4
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Refluks

Mam 15 lat.Na refluks żółciowy choruje już dobre pół roku.Strasznie się męczę.Najgorzej rano,kiedy wstaje do szkoły,lub gdzieś wyjeżdżam wcześnie.Odczuwam wtedy okropny dyskomfort.Normalnie żyć mi się nie chce!Mam nudności, a jak chce zwymiotować to i tak nie mogę.Ale nie radzę Ci brać bioprazolu,ja brałem Polprazol(prawie to samo) i nic też,w końcu przestałem.Już wiem, że przyczyną tego była zła dieta(zupki chińskie,pizze,zapiekanki,tłuste rzeczy).Od około miesiąca jem regularne posiłki(6 razy dziennie) i biegam około 5km dziennie.Można powiedzieć że nawet trochę zauważyłem poprawę.Najlepiej zmęczyć się bieganiem przed snem, no i oczywiście ŚCISŁA dieta.Drugą sprawą jest dbanie o swoją psychikę(przynajmniej w moim wypadku).Lekarz, który mnie leczy, zlecił mi dodatkowo wizytę u psychologa.Psycholog polecił mi medytację, wyciszenie i uspokojenie umysłu, słuchanie muzyki relaksacyjnej podczas odpoczynku.Mam zamier to zastosować,bo już mnie to naprawdę męczy.

refluks żółciowy stare 02-04-2009, 14:32   #5
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956

Co do leków to jeśli są nieskuteczne to najlepiej idź do swojego lekarza i powiedz mu że nie działają. Fakt, że leki potrzebują trochę czasu żeby zadziałać ale po 3 miesiącach czy przynajmniej pół roku jakiś efekt powinien być także po pierwsze by się przydała zmiana leków a po drugie tak jak przedmówca wspomniał odpowiednia dieta też jest bardzo ważna.

[ offline ]

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
refluks, żółciowy

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum