|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Jak powinna wyglądać rozgrzewka bramkarza, żeby w trakcie meczu być dobrze przygotowanym ? Zapisałem się do klubu i chce troche polepszyc swoja formę tak więc licze na jakieś wskazówki
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Ja jak rozgrzewałem przed meczem bramkarza to najpierw:
1) siedzial przede mną i rzucałem mu piłkę trochę za głowę i on robił tzw. kołyskę 2) na boki jak najszybciej na zmianę - lewa, prawa, lewa, prawa... 3) później stałem na przeciwko niego i uderzałem mu na jeden bok z klepki a on musiał się jak najbardziej wyciągnać i później zmiana 4) na bramce stał ja na 5 metrze i uderzałem z prostego (trzymając piłkę w rękach) w niego czasem na boki i na brzuch 5) później z 11 metra także z prostego i podobnie jak w 4 6) z przed pola karnego z ziemi uderzałem w niego i czasem na boki żeby pobronił 7) przy lini bocznej, z rzutów rożnych gralem mu świece żeby mógł ją złapać w jak najwyższym momencie 8) strzały bronione przez 10 meczową z przed pola karnego za nim przystąpisz do tej rozgrzewki zrób sobie indywidualną rozgrzej ręce itd. Mam nadzięję, że trochę pomogłem Pozdrawiam |
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Witam.
Jeśli chodzi o treningi bramkarskie, nie tylko rozgrzewkę to polecam wam stronę asystenta trenera ( www.asystent-trenera.pl ). Znajdziecie tam wiele ciekawych materiałów dotyczących bramkarzy, ale nie tylko. Z tego serwisu dowiedziałem się jak odpowiednio powinien odżywiać się sportowiec i co to jest kinesiotaping (ostatnio coraz częściej widać w tv zawodników oklejonych tymi plastrami ). Pozdrawiam zawodnik |
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|