|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Czy ktoś z Was ma stepper i mogłaby się podzielić wrażeniami? warto kupić? Przytyłam troszke w biodrach i słyszałam że najlepszym rozwiązaniem są ćwiczenia na steperze. To prawda?
Pozdrawiam ![]() |
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Cwiczę na stepperze od paru dni. Ne mam problemów z wagą. Zaobserwowałam że jest to znakomite ćwiczenie rozgrzewające przed zasadniczym treningiem. W zależności od sposobu układania stóp można silniej ćwiczyć na nim różne partie mięśni ud. Dla mnie to niemal ćwiczenie siłowe :) Myślę blinki że stepper jest doskonały na spalanie pod warunkiem że będziesz na nim ćwiczyć odpowiednio długo, zdaje się że po 30 minutach ćwiczeń aerobowych zaczyna się spalać tłuszczyk, ale pewna nie jestem. POzdrawiam
|
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 13
|
Ja także ćwiczę na stepperze:) Od jakiegoś miesiąca - i powoli zauważam efekty. Idealnie działa na uda i pośladki i jest świetnym urządzeniem do użytku domowego, przed TV - dla relaksu:) Przy systematycznym treningu nie dość, że miło płynie czas to jeszcze pojawiają się efekty:) Mój stepper jest wyposażony dodatkowo w tzw power expander - specjalne, elastyczne linki, dzięki którym można wykonywać ćwiczenia także na mięśnie rąk. Czy warto? Ja zauważam same plusy. Mój sprzęt jest stabilny i wielofunkcyjny - bo to stepper skrętny, kupiłam go jak na taką funkcjonalność, w dobrej cenie w sklepie mmo.pl. Także nie zastanawiaj się jeśli tylko lubisz ćwiczyć w domu i masz mało czasu, żeby chodzić na aerobik czy do siłowni:)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 12
|
Ja ćwiczę w domu od ok. miesiąca. Wcześniej chodziłam na siłownię ale teraz nie mam czasu. Kupiłam mały steperek do domu ( dość tanio 169zł w sklep-presto.pl). Taki śmieszny zielony :) Włączam tv i stepuję - i nawet nie wiem kiedy mija godzina treningu :) W czasie ćwiczeń piję dużo wody mineralnej (małe łyki co kilka minut), ruchy rąk jak podczas biegania, na brzuszek zakładam pas neoprenowy, żeby więcej wypocić. Polecam steperek - to mały sprzęt, który można schować do szafy, nie zajmuje miejsca w pokoju, ćwiczy się głównie nogi (skuteczna walka z cellulitem) i jest stosunkowo tani.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#5 |
|
Member
Wypowiedzi: 44
|
tez zastanawiam sie nad kupnem steppera, moja kumpela ma i bardzo sobie chwali...znalazlam juz nawet taki niedrogi i profesjonalnie wygladajacy http://www.hellhound.pl/mini-stepper-1140-p-2406.html
ale nie przekonalam sie jeszcze...jednakze walka z cellulitem za pomoca tego urzadzenia kusi,oj kusi - ktorejs z was udalo sie tym sposobem to zwalczyc?:) |
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 10
|
Ja mam bardzo podobny stepper w domu jak ten proponowany przez sklep internetowy hellhound.pl Jestem bardzo zadowolona zarówno ze sprzętu jak i efektów, które były już widoczne po miesiącu, więc myślę, że warto w niego zainwestować i rozpocząć walkę:):)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 25
|
Też posiadam steeper i jestem bardzo z niego zadowolona mam teraz szczupłe i zgrabne nogi. Ale najbardziej podoba mi się to, że mogę na nim ćwiczyć podczas oglądania tv;) Mam dwa w jednym mogę się zrelaksować oglądając tv i sobie przy okazji poćwiczyć;)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
witam.kupilam stepper skretny ale nie wiem jak cwiczyc,czy w trakcie stepowania trzeba odrywac stopy piety czy muszą one stać caly czas na steperze. jak dlugo należy ćwiczyć zeby byly efekty,lepiej czesto a krótko czy lepiej dłużej .ja cwiczę po 40 min. 2 razy dziennie.czy kroki muszą byc głębokie czy płytkie i czy należy robić kroki szybko czy wolno?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#9 |
|
Member
Wypowiedzi: 43
|
Podobno sam stepper wzmacnia raczej mięśnie łydek, pośladków, również ud, ale wcale nie przyspiesza spalania tkanki tłuszczowej. Raczej rozbudowuje mięśnie. Spodziewaj się większych ud.
Tłuszcz z okolic nóg najlepiej spala się biegając, jeżdżąc na łyżwach, rolkach itp.. Myślę, że to nawet lepiej, bo spędzasz czas aktywnie, nie wiedząc nawet, że mijają kolejne godziny, a tłuszczu ubywa ;) Ja też właśnie przymierzam się do kupna rolek. Wziąłbym takie: http://www.sklep.extremesport.pl/pro...ducts_id=14668 ale mojego rozmiaru nie mają. Za to mojej dziewczyny może takie kupię ;) Niedrogie są. |
|
[ offline ]
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 25
|
może i nie przyspiesza spalania tkanki tłuszczowej, ale przynajmniej, można sobie nogi wymodelować;)
Jeśli chodzi o to, żeby szybko pozbyć się tłuszczu warto jest się w takim przypadku zaopatrzyć w jakieś suplementy diety. Widziałam, że na stornie wcześniej wspomnianego sklepu hellhound.pl jest bardzo dużo takich suplementów, którymi można się wspomóc w trakcie ćwiczeń. I przyznam, że ja nie tylko do ćwiczeń na stepperze się ograniczam, ale ogólnie staram się dużo ruszać;) |
|
[ offline ]
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|