Wróć   Odżywki, kulturystyka, sport, zdrowie, uroda, diety - BodyBuild.pl > Kulturystyka, fitness, sporty siłowe > Fitness

[ Wyślij odpowiedź ]

Szpagat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Szpagat stare 09-07-2008, 21:29   #1
Barton
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Znacie może jakies dobre i szybkie sposoby na to zeby tak wyćwiczyć swoje cało, aby móc zrobic szpagat? są pewnie jakies ćwiczenia na to, w takim razie ile trzeba żeby się nauczyć go robic?
[ offline ]

Szpagat stare 09-07-2008, 21:29   #2
witalla
Junior Member

Wypowiedzi: 22

ja przez miesiać codziennie się rozciagałam (nogi) przez 30 min i po tym miesiącu udało mi się zrobić szpagat. Spróbuj, troszke wysiłku i się uda
[ offline ]

Szpagat stare 09-07-2008, 21:29   #3
SmaKosz
Junior Member

Wypowiedzi: 17

Żeby zrobić szpagat trzeba być dobrze rozciągniętym, podam jedno z takich ćwiczeń na rozciąganie:
Wykrok nogą ugiętą w kolanie (kolano ugięte pod kątem prostym) stopa nogi prostej położona prostopadle do podłoża (poduszką stopy dotykamy podłogi). Trzymamy ok. 20 sekund.
-To samo druga noga. Powtarzamy 3 razy na każdą nogę.

Oto szpagat, tak dla nie zoriętowanych
[ offline ]

Szpagat stare 09-07-2008, 21:29   #4
raspberry
Junior Member

Wypowiedzi: 15

Ja pamietam jak długo probowałam. Raz juz mi sie udało prawie dosięgnąc prawie do podłogi , jednak zrezygnowałam i za pół roku znowu mi się zachciało ale było za póżno i musiała rozciągać się znowu od początku. Polecam rozciąganie najpierw jedna nogę do przodu , druga lekko ugięta , starać się jak najniżej zejść i druga tak samo. I pamiętaj nie poddawaj się , tu liczy się cierpliwość !
[ offline ]

Szpagat stare 10-14-2008, 23:18   #5
dancingqueen1
Junior Member

Wypowiedzi: 12

ja polecam bardzo proste ćwiczenie rozciągające... siadasz w rozkroku stopy złączone jak najbliżej ciała a kolana na zewnątrz, próbujesz nimi dotknąć podłogi, jezeli Ci nie wychodzi dociskasz kolana rękoma do ziemi (tylko delikatnie)... powodzenia
[ offline ]

Szpagat stare 01-14-2009, 19:33   #6
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Szpagat?

wlaśnie chodze na tance gdzie sie rozciagamy itp. dwa razy w tygodniu chodze juz 2 lata ale nie umiem zrobic szpagatu jednynie z wyskoku . Jak moge sie szybko nauczyc ? Prosze mi nie podawac sposobów rozciagania bo znam ich bardzo bardzo bardzo duzo . . . ale np.W ile moge najszybciej sie nauczyc,ile wam to zajelo iTP

Szpagat stare 04-21-2009, 14:18   #7
Nie zarejestrowany
Guest

Ja również chodze na tance juz od 3 lat .Tam tez sie rozciagamy i nie mam pojecia jak nauczuc sie szpagatu . Sama nie umiem ...Tez przydalaby mi sie szybka i skuteczna metoda ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Szpagat stare 05-15-2009, 20:09   #8
Gosiuńka
Guest

Jest bardzo dużo ćwiczeń rozciągających ale wszystko tak naprawdę zależy od tego jakie mamy predyspozycje w miednicy. Jeśli chodzi o szpagat męski to może być ciężko. Najlepiej jest rozciągać się systematycznie, a efekty na pewno pojawią się, tylko trochę cierpliwości ;)) Ja polecam książki do jogi jest tam bardzo dużo ćwiczeń rozciągających nie tylko nogi ale i inne partie ciała. Ja osobiście chodzę na jazz i szpagat męski robimy na fleksach, a damski na pointch i noga tylnia jest wykręcona :)) Pozdrawiam

Szpagat stare 07-03-2009, 10:52   #9
GirlBody
Member

Wypowiedzi: 44

ja się rozciągałam codziennie rano i wieczorem po jakieś 15 minut i po dwu tygodniach dalam rade!:) takze polecam wytrwalosc, bo naprawde sie da, to tylko kwestia dobrych cwiczen rozciagajacych no i systematycznosci, nie poddawaj sie,jestem dowodem, ze sie da!:)
[ offline ]

Szpagat stare 09-07-2009, 18:52   #10
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - SZPAAAAGAT xDDD

Szpagat to trudna sprawa!!!!!
Ale znam jedno wspaniałe ćwiczenie pomagające go zrobić!!!!:
Połóż się na plecach jedną nogę miej wyprostowaną i położoną na ziemi a drugą zgiętą w kolanie dociskasz do siebie i tak przez 30 sec. A potem zmiena nogi i tak przez 5 razy codziennie gdzieś po 2 tygodniach zauważysz że umiesz szpagat!!!!!!

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
szpagat

« bieganie rano | »
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum