|
|
|
|||||||
Taekwondo dla dziewczyny |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 2
|
Witam, więc chodzi o to że mam trochę wolnego czasu w tygodniu ponieważ skończyłam z chodzeniem na tańce nowoczesne i chciała bym się zapisać na jakieś Sztuki Walki. Co myślicie o Taekwondo dla dziewczyny ? Czy nie jest to za bardzo brutalna sztuka walki jak dla dziewczyny która ma 160 cm i waży 50 kg ?
|
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
wiesz co, nie ma takiego czegoś jak "czy ja się nadaje" albo "zbyt brutalne"... jeśli tylko chcesz to potrafisz, idź zobacz na jeden trening i pooglądaj jak wygląda ich trening, pamiętaj że początki nie są łatwe ;) a tak poza tym to widziałem nawet mniejsze osoby ćwiczące taekwondo
pozdrawiam |
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 433
|
bjj jest ciężką sztuką walki, właśnie tam będziesz bardziej poobijana niż na TKD, hmm ja bym Ci polecił TKD albo capoeirę, sam ćwiczę i bardzo mi się podoba, są elementy zbliżone do bjj, muay thai i tkd, dużo podcięć, dźwigni oraz sprytnych i chamskich zagrywek ;)
|
|
[ offline ]
|
|
|
#5 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Witaj. Jeżeli chodzi o treningi Taekwondo dla kobiet, to uważam,ze jest to bardzo dobra dyscyplina dla ciebie.Sam jestem instruktorem Tkd i niechce sie tu reklamowac, ale chodzi mi o to ze tkd jest sztuka walki ktora rozwija cale cialo, staje sie one bardziej elastyczne. szczegolny nacisk kladziemy na rozwój kopnięć. Jest bardzo duzo cwiczen ogolnorozwojowych (rozciagajacych) co e efekcie, dla kobiety chcacej kiedys urodzic dziecko bedzie to latwiejsze poniewaz biodra i miednica sa bardziej elastyczne.Inne zalety to lepiej funkcjonujacy uklad krwionosny, co poprawia lepsze dotlenienie mozgu i calego organizmu.Jezeli chodzi o aspekt sportowy jest to dyscyplina bardzo wszechstronna.jedni cwicza zeby sie nauczyc walczyc inni cwicza uklady formalne i technike(bardziej filozoficzno-duchowy aspekt tej sztuki). Mysle ze sobie poradzisz i napewno znajdziesz na zajeciach cos co ci sie szczegolnie spodoba.pozdrawiam
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|