Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Pozostałe dyscypliny > Sztuki walki

[ Wyślij odpowiedź ]

Taekwondo dla dziewczyny

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Taekwondo dla dziewczyny stare 11-27-2008, 12:54   #1
marcicha
Junior Member

Wypowiedzi: 2
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Taekwondo dla dziewczyny

Witam, więc chodzi o to że mam trochę wolnego czasu w tygodniu ponieważ skończyłam z chodzeniem na tańce nowoczesne i chciała bym się zapisać na jakieś Sztuki Walki. Co myślicie o Taekwondo dla dziewczyny ? Czy nie jest to za bardzo brutalna sztuka walki jak dla dziewczyny która ma 160 cm i waży 50 kg ?

[ offline ]

Taekwondo dla dziewczyny stare 11-27-2008, 13:19   #2
xhcmikix
Moderator

Wypowiedzi: 433
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

wiesz co, nie ma takiego czegoś jak "czy ja się nadaje" albo "zbyt brutalne"... jeśli tylko chcesz to potrafisz, idź zobacz na jeden trening i pooglądaj jak wygląda ich trening, pamiętaj że początki nie są łatwe ;) a tak poza tym to widziałem nawet mniejsze osoby ćwiczące taekwondo

pozdrawiam

[ offline ]

Taekwondo dla dziewczyny stare 11-27-2008, 13:26   #3
marcicha
Junior Member

Wypowiedzi: 2

xhcmikix a możesz mi poradzić jakąś sztukę walki ?
głównie chodzi o to że nie chcę być na niej za bardzo poobijana. Co powiesz o BJJ ? Tam podobno głównie chodzi o duszenia itp.

[ offline ]

Taekwondo dla dziewczyny stare 11-27-2008, 13:36   #4
xhcmikix
Moderator

Wypowiedzi: 433

bjj jest ciężką sztuką walki, właśnie tam będziesz bardziej poobijana niż na TKD, hmm ja bym Ci polecił TKD albo capoeirę, sam ćwiczę i bardzo mi się podoba, są elementy zbliżone do bjj, muay thai i tkd, dużo podcięć, dźwigni oraz sprytnych i chamskich zagrywek ;)

[ offline ]

Taekwondo dla dziewczyny stare 02-22-2009, 12:16   #5
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Tkd-dla kobiet

Witaj. Jeżeli chodzi o treningi Taekwondo dla kobiet, to uważam,ze jest to bardzo dobra dyscyplina dla ciebie.Sam jestem instruktorem Tkd i niechce sie tu reklamowac, ale chodzi mi o to ze tkd jest sztuka walki ktora rozwija cale cialo, staje sie one bardziej elastyczne. szczegolny nacisk kladziemy na rozwój kopnięć. Jest bardzo duzo cwiczen ogolnorozwojowych (rozciagajacych) co e efekcie, dla kobiety chcacej kiedys urodzic dziecko bedzie to latwiejsze poniewaz biodra i miednica sa bardziej elastyczne.Inne zalety to lepiej funkcjonujacy uklad krwionosny, co poprawia lepsze dotlenienie mozgu i calego organizmu.Jezeli chodzi o aspekt sportowy jest to dyscyplina bardzo wszechstronna.jedni cwicza zeby sie nauczyc walczyc inni cwicza uklady formalne i technike(bardziej filozoficzno-duchowy aspekt tej sztuki). Mysle ze sobie poradzisz i napewno znajdziesz na zajeciach cos co ci sie szczegolnie spodoba.pozdrawiam

Taekwondo dla dziewczyny stare 04-23-2009, 08:56   #6
Stonaa
Guest

witam ;)
też chciałabym pobierać nauki w związku z tkd ;)
szukam szkoły walki najlepiej z osobami początkującymi :D
czy jest gdzieś w krakowie taka szkoła ?

Taekwondo dla dziewczyny stare 08-03-2010, 12:10   #7
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - taekwon-do

Czy jak mam 15 lat, to nie za późno by się zapisać?

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum