|
|
|
|||||||
taktyka w piłce nożnej |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Taktyka w piłce nożnej w dzisiejszych czasach znaczy dużo więcej niż pare lat temu, teraz dobrze ustawiona drużyna to drużyna prawie nie do pokonania (oczywiście muszą też być dobrzy wykonawcy planu). Mam pytanie na pewno niektórzy z was przyglądają się grze swoich ulubionych zespołów. Jaka jest wasza ulubiona taktyka ? Którego zespołu styl najbardziej lubicie.
Ja osobiście uwielbiam klasyczne 4-4-2 gdzie skrzydłowi biegają jak szaleni, a boczni obrońcy ich wspierają, naprawdę piękne widowiska powstają dzięki takim rajdom. |
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
Wypowiedzi: 209
|
taktyka 4-4-2 opisana przez Ciebie wg mnie również jest jedną z najprzyjemniejszych dla widza. Nie przepadam za ustawieniami defensywnymi i atakowanie tylko z kontry to psuje cały urok futbolu - np. Grecja na Euro 2004 to było coś strasznego.
Również lubię ustawienie 4-3-3 gdzie boczni napastnicy są bardziej skrzydłowymi niż napastnikami.
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Moim zdaniem najlepsza taktyka to 4-3-3 poniewaz Barcelona taka taktyka gra od wielu wielu lat . Osiąga wiele sukcesów a przedewszystkim kazdy mecz wygrywa w pięknym stylu . Tam nie ma piłek straconych czy złych podani . To nie EKSTRAKLASA !!
BARCELONA TO WSPANIALY KLUB |
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|