|
|
|
|||||||
trening na rzeźbe w domu |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Witam wszystkich
Przepraszam z góry za założenie nowego tematu ale przeszukałem kilka/kilkanaście for i nie moge znaleźć odpowiedniej odpowiedzi. Jak w temacie, potrzebuje dobrego treningu na rzeźbe ale w domowym zaciszu. Jedyne co posiadam to hantel 8 kg. Czytałem o różnych treningach domatora ale czy to jest właśnie na rzeźbe? Jestem laikiem w tym temacie i wcześniej nie trenowałem. Czytałem gdzieś, że powinienem na biceps podnosić ten hantel 10-15 razy w 5-7 seriach. Ale co po za tym robić ? Pozdrawiam wszystkich |
|
|
#2 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
witam, fajnie ze masz zapal ale samym (jak rozumiem jednym) hantlem to rzezby nie zrobisz.
majac dwa hantle to zrobisz biceps, triceps, barki, klatke generalnie tez... jednak do klatki bedziesz potrzebowal czegos na ksztalt lawki no i tez pasuje zebys mial te hantle ciezsze niz 7 kg + pompki Brzuch to wiadomo jak cwiczyc i do tego nie potrzeba zadnych sprzetow. Pozostaja nam nogi ktore w domu to tylko jakies przysiady, podskoki, skakanka. Najgorzej bedziesz mial z plecami. W domowym zaciszu to tylko drazek montowany w drzwiach ew. do sciany/sufitu i podciaganie na nim. To tak w skrocie. Osobiscie uwazam jednak ze nie jest to dobry pomysl zeby cwiczyc w domu majac tylko hantle. Nie zrobisz w ten sposob niektorych cwiczen a tym samym nie pobudzisz odpowiednich miesni. Pozdro |