Wróć   Odżywki, kulturystyka, sport, zdrowie, uroda, diety - BodyBuild.pl > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Usuwanie zęba

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Usuwanie zęba stare 11-27-2008, 11:08   #1
bobo9675
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Usuwanie zęba

Witam, jestem zapisany do stomatologa na usuwanie zęba ma się to odbyć jutro. No i strasznie się przed tym boję niby wszyscy mnie zapewniają że to nie boli pod znieczuleniem ale i tak się strach sam pojawia.
Jak myślicie czy usuwanie zęba jest operacją która boli ?
[ offline ]

Usuwanie zęba stare 11-27-2008, 12:16   #2
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Usuwanie zęba pod znieczuleniem nie boli. Ja raz miałem nawet tak, że rozcinane i szyte dziąsło przy usuwaniu zęba i nie bolało. Zaczyna boleć już później, jak znieczulenie przestaje działać ale środki przeciwbólowe załatwią sprawę.
[ offline ]

Usuwanie zęba stare 07-16-2009, 07:43   #3
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Problem

Ja mam problem. Ja miałam usuwać zęba. Zadzwoniłam i zapytałam się dentystki czy przyjęła by mnie z bólem. Ona powiedziała że przyjmie mnie ale zapytała jaki ząb mnie boli. Powiedziałam że trzonowy. Dentystka powiedziała mi że dopiero wróciła z urlopu i boli ją ręka dlatego nie usuwa stałych zębów. Strasznie się wkurzyłam bo panicznie boję się dentysty a do niej miałam zaufanie. Co mam zrobić? Nie chcę iść do innego dentysty ! Pomóżcie !!!

Usuwanie zęba stare 07-16-2009, 07:48   #4
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Odpowiedź.

Moim zdaniem usuwanie zęba nie boli aż tak bardzo. Mam wyrywać zęba dlatego też nie mogę powiedzieć jak to jest. Ale moja mama ciągle mi powtarza że to nic nie boli ;pp I ja jej wierzę ! Na pewno jest trochę nieprzyjemne uczucie jak się wyrywa.

Usuwanie zęba stare 08-11-2009, 19:15   #5
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - :(

A czy usuwanie zębów stałych też nie boli? Bo one są mocno osadzonie! a ja mam mieć zakładany aparat i muszę usunąć stałą2. i straszne sie boje?

Usuwanie zęba stare 02-11-2010, 17:28   #6
Kixy
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Usuwanie stały zębów przy znieczuleniu też nie boli, osobiście miałam wyrywaną stałą 6 i nic nie bolał(nawet po zabiegu nie czułam bólu:)

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum