|
|||||||
Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!! |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
OD 25 sierpnia cierpię na uszkodzenie nerwu trójdzielnego (szczękowego) .Najpierw zażywałam amizepin który dawał marne efekty następnie włączono mi tegretolCR400 TEN LEK UŚMIERZYŁ I BÓL niedługo potem dostałam uczulenie najprawdopodobniej właśnie na tegretol który musiałam odstawić, ale wszystko było w porządku.
Lekarz neurolog uprzedzał mnie, że ból może wrócić no i wrócił niespodziewanie szybko bo 1 stycznia tego roku. Byłam pewna , że tegretol mi pomoże a tu zero efektu, a ból jest nie do zniesienia a zwłaszcza w nocy kiedy przyłożę głowę do poduszki. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim: PROSZĘ O POMOC!!!!! |
|
[ offline ]
|
|
|
#3 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
mam uszkodzony nerw trójdzielny po operacji guz mózgu.Ból praktycznie mi nie mija-tak jest od trzech lat.Najwyżej jest mniej lub bardziej nasilony z większym lub mniejszym drętwieniem,drżeniem twarzy w różnych okolicach szczególnie okolice szczęki,oka i skroni,a także palący ból wewnątrz policzka i połowy języka.Niestety carbamazepina(brałam finlepsin i tegretol)niewiele mi pomaga.Miałam też blokady nerwu,które na krótko (kilka dni)pomagały.Niestety zrosty po igłach wyeliminowały dalszą możlwość tej terapii.Teraz niestety moja terapia to transtec w plastrach.Jak długo nie wiem ponieważ najniższa dawka już nie działa,biorę 52,5.Jeśli nerw jest uszkodzony to chyba niema szans na stałą poprawę.
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|