Wróć   Odżywki, kulturystyka, sport, zdrowie, uroda, diety - BodyBuild.pl > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!!

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!! stare 01-08-2009, 19:30   #1
larunia25
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] - Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!!

OD 25 sierpnia cierpię na uszkodzenie nerwu trójdzielnego (szczękowego) .Najpierw zażywałam amizepin który dawał marne efekty następnie włączono mi tegretolCR400 TEN LEK UŚMIERZYŁ I BÓL niedługo potem dostałam uczulenie najprawdopodobniej właśnie na tegretol który musiałam odstawić, ale wszystko było w porządku.
Lekarz neurolog uprzedzał mnie, że ból może wrócić no i wrócił niespodziewanie szybko bo 1 stycznia tego roku. Byłam pewna , że tegretol mi pomoże a tu zero efektu, a ból jest nie do zniesienia a zwłaszcza w nocy kiedy przyłożę głowę do poduszki. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim: PROSZĘ O POMOC!!!!!
[ offline ]

Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!! stare 01-09-2009, 14:20   #2
Gonzo
Moderator

Wypowiedzi: 956
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Niestety z tego co mi wiadomo neuralgię nerwu trójdzielnego można leczyć tylko objawowo i to leczenie nie zawsze jest skuteczne.
[ offline ]

Uszkodzenie Nerwu Trójdzielnego POMOCY!! stare 02-24-2009, 21:17   #3
Kola
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - uszkodzenie nerwu trójdzielnego

mam uszkodzony nerw trójdzielny po operacji guz mózgu.Ból praktycznie mi nie mija-tak jest od trzech lat.Najwyżej jest mniej lub bardziej nasilony z większym lub mniejszym drętwieniem,drżeniem twarzy w różnych okolicach szczególnie okolice szczęki,oka i skroni,a także palący ból wewnątrz policzka i połowy języka.Niestety carbamazepina(brałam finlepsin i tegretol)niewiele mi pomaga.Miałam też blokady nerwu,które na krótko (kilka dni)pomagały.Niestety zrosty po igłach wyeliminowały dalszą możlwość tej terapii.Teraz niestety moja terapia to transtec w plastrach.Jak długo nie wiem ponieważ najniższa dawka już nie działa,biorę 52,5.Jeśli nerw jest uszkodzony to chyba niema szans na stałą poprawę.

[Wyślij odpowiedź]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum