|
|
|
|
#2 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
Czesc,
bylam dokladnie w takiej samej sytuacji jak i Ty... szesc lat walki z tradzikiem, antybiotyki, wszelkie masci, kremy, domowe sposoby... a zaczelo sie dosyc niewinnie, w szostej klasie podstawowki, pod grzywka zaczely pojawiac sie pierwsze krosty. Poszlam z mama do dermatologa. Rozsialo na cala strefe T (czolo, nos, broda). Dostalam Zineryt i masc cynkowa, ktore faktycznie po pol roku pomogly. Ale byla to kwestia dwoch miesiecy, kiedy wszystko powracalo... od tamtej pory byl koszmar. Czulam sie jak kroliczek doswiadczalny, ktory smarowal sie kolejnymi specyfikami wypisywanymi przez lekarza. Wszystko mnie uczulalo. Wiecznie podrazniona skora, ktora czasem schodzila wrecz calymi platami. Po siarce nie wspomne, tak spuchla mi twarz i byla tak goraca, ze tydzien nie wyszlam z domu. W koncu po prawie szesciu latach zmienilam dermatologa. Stwierdzilam, ze skoro jeden nie moze mi pomoc, to moze drugi da rade... Pani doktor patrzac na liste lekow, ktore dostawalam od poprzedniego specjalisty zlapala sie za glowe. Powiedziala tylko, ze moja cera nie kwalifikuje sie do leczenia antybiotykami, bo nie jest z nia az tak zle (moim glownym problemem byly LICZNE zaskorniki), jednak antybiotyk przepisac mi musi, bo na wszystko, co jest w kremach, mam alergie. Przez dwa miesiace bralam Tetralysal. Do tego dwa razy w tygodniu robilam sobie peeling z Iwostinu do skory tradzikowej, ale atopowej... Teraz minelo juz trzy miesiace, odkad odstawilam Tetralysal, a skora jak stala sie gladka, tak jest do tej pory :) chodze teraz do mojej wybawczyni na kontrole, raz w miesiacu i tylko slysze "no, oby tak dalej". Fakt, od czasu do czasu wyskoczy mi jakas krostka, ale to tylko pojedyncze egzemplarze. Przestalam na skore nakladac jakiekolwiek kosmetyki, kiedy to wczesniej nawet nie wyszlam do pobliskiego sklepu bez kilograma korektora. A teraz tylko pije co najmniej raz dziennie herbatke z bratka i ciesze sie ladna buzka. A i w ogole moja skora stala sie gladziutka. Glowa do gory ! Trzymam kciuki, zeby i Tobie sie udalo :) |
[Wyślij odpowiedź] |
| Tagi |
| walka, trądzikiem |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|