Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Woda w kolanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Woda w kolanie stare 09-07-2008, 21:29   #1
adis
Junior Member

Wypowiedzi: 1
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Witam wszystkich!

Zastanawia mnie skąd bierze woda w kolanie? czy da się tego jakoś pozbyć? i czy to przeszkadza lub szkodzi zdrowiu...

[ offline ]

Woda w kolanie stare 09-07-2008, 21:29   #2
SmaKosz
Junior Member

Wypowiedzi: 17

Woda w kolanie to płyn gromadzący się w stawie kolanowym. Aby pozbyć się tego płynu to najlepiej stosować środki przeciwbólowe, opaski uciskowe na okolicę stawu. Także można sciągać wode z kolana, tylko że ta terapie trzeba czase powtórzyć.
Pozdrawiam

[ offline ]

Woda w kolanie stare 01-18-2009, 20:29   #3
lidka19957
Junior Member

Wypowiedzi: 1

jak można się pozbyć wody w kolanie (naturalnymi sposobami) oprócz punkcji i innych zabiegów chirurgicznych

[ offline ]

Woda w kolanie stare 05-15-2009, 21:33   #4
stuk14
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - woda w kolanie

mam pytanie mialem wode w kolanie i niechce miec jeszcze raz
wiec chce nosic opaske na kolano zaszkodzi to czy pomoze?

Woda w kolanie stare 08-17-2009, 14:26   #5
Nie zarejestrowany
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Woda w kolanie

Mam 12 lat i mam wode w kolanie.Dwa razy miałam punkcje i nadal mam. Jednak dostałam skierowanie do szpitala reumatologicznego w sopocie i bardzo sie z tego ciesze mam tutaj 2 zabiegi "krio" i laser i to bardzo pomaga leże w szptalu już 3 tygodnie i pomaga póżniej okazało się że mam zapalenie stawu kolanowego.Trenuje drugi rok koszykówke i nie wiem czy od razu będę mogła trenować .Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to prosze o odpowiedź z góry dziekuje

Woda w kolanie stare 09-14-2009, 17:05   #6
alka
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - woda w kolanie

Cytat:
Napisał lidka19957 Zobacz post
jak można się pozbyć wody w kolanie (naturalnymi sposobami) oprócz punkcji i innych zabiegów chirurgicznych
Wody w kolanie mozna sie pozbyc w nastepujacy sposob. Do pol litra spirytusu dodaj dwie kostki startego na tarce zwyklego szarego mydla do prania. Uzyj do tego celu sloika ze szczelnym wieczkiem. Potrzasaj az do calkowitego rozpuszczenia mydla.
Zrob kompres i nos go caly czas. Zmieniaj jak trzeba. Moja tesciowa chodzila bez przerwy na punkcje usuwajace wode w kolanie. Woda powracala. Po wspomnianych kompresach woda sama znikla. Prosze napiszcie czy Wam pomoglo.
Mojej tesciowej tak.
Warto sprobowac. Powodzenia.

Moherowy beret

Woda w kolanie stare 11-11-2009, 11:02   #7
Nie zarejestrowany
Guest

Cytat:
Napisał alka Zobacz post
Wody w kolanie mozna sie pozbyc w nastepujacy sposob. Do pol litra spirytusu dodaj dwie kostki startego na tarce zwyklego szarego mydla do prania. Uzyj do tego celu sloika ze szczelnym wieczkiem. Potrzasaj az do calkowitego rozpuszczenia mydla.
Zrob kompres i nos go caly czas. Zmieniaj jak trzeba. Moja tesciowa chodzila bez przerwy na punkcje usuwajace wode w kolanie. Woda powracala. Po wspomnianych kompresach woda sama znikla. Prosze napiszcie czy Wam pomoglo.
Mojej tesciowej tak.
Warto sprobowac. Powodzenia.

Moherowy beret
Nie wiem czy pomoze ale napewno sprobuje!

Słyszałem też o przykładaniu liści kapusty na kolano spróbowałam:
NIE POMOGŁO!!!

Woda w kolanie stare 01-02-2010, 10:32   #8
Unregistered
Guest

Mój tata tez ma wlaśnie ta wode w kolanie, spuchnięte kolano ma, ale go nie boli. Lekarz mu powiedział, że możliwe że będzie miał zabieg operacyjny..nie da się tego jakoś inaczej wyleczyć? Co to może być za choroba, skoro lekarze chcą operować?

Woda w kolanie stare 01-02-2010, 10:34   #9
Unregistered
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Monika!!!

Kapusta wcale nie pomaga..wiem, bo tata ma to samo;/;/;/

Woda w kolanie stare 01-16-2010, 07:48   #10
krzysiek2323
Guest

test3 Domyślnie [ cytuj ] - Sposób na wysięk w kolanie

Witam!
Ze swojego doświadczenia wiem, że nie ma co skreślać kapusty;) Jakieś 2 miesiące temu też miałem problem z wysiękiem w kolanie. Lekarka rodzinna (całkiem mądra kobieta) wypisała mi skierowanie do chirurga na ściąganie wody i dała dobrą rade by z niego za wcześnie nie korzystać;) Jakby nie patrzeć to nakłuwanie igłą i ściąganie płynu to ingerencja w organizm, chodzi mianowicie o przebicie torebki stawowej, co oczywiście nie jest dobre dla stawu. Warto by tego uniknąć, jeśli można spróbować innych sposobów. Doktorka poleciła mi właśnie okłady z kapusty. Ważne jest żeby okładać kolano soczystymi liśćmi, znaczy tymi z wewnętrznych części kapusty. W nich jest najwięcej soku. Taki liść należy roztłuc wałkiem tak żeby sok wypłynął, nałożyć na kolano, owinąć bandażem elastycznym i zmieniać 2 razy dziennie. Ja do tego dołożyłem jeszcze kilka okładów ze spirytusu (kolano dobrze smarowałem wazeliną na to nakładałem watę trochę nasączoną spirytusem, zakładałem folię, żeby nie przemakało i zawijałem bandażem) na przemian z okładami z kapusty (powiedzmy 2 okłady z kapusty 1 ze spirytusu). Po trochę więcej niż tygodniu nie było śladu po wysięku. Po tych okładach dobrze jest znaleźć jakiś gabinet rehabilitacyjny i umówić się na tzw magnetronik (ok. 20 minutowe działanie polem magnetycznym na kolano). Ja byłem na 8 takich zabiegach (20zł za zabieg). Niektórzy pewnie pomyślą, że to takie metody a'la "nasza babcia się tak leczyła''. Cóż ja sam to na sobie sprawdziłem i wiem, że działają. Mam nadzieję, że komuś przyda się moja rada bo naprawdę tydzień lub dwa poświęcone na takie zabiegi nie zaszkodzą a mogą uch ronić przed wizytą u chirurga:)

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
woda, kolanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie

Skocz do Forum