|
|
|
|||||||
Wrzody żołądka - jakie objawy ? |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 1
|
Chciałbym się dowiedzieć jakie mogą się pojawić objawy jeśli mówimy o wrzodach żołądka ? Strasznie mnie to nie pokoi bo wiem że moja koleżanka ma taką chorobę i strasznie się z tym męczy.
Czyli wytłumaczy mi ktoś dokładnie jakie objawy pojawiają się jak się ma wrzody żołądka ? |
|
[ offline ]
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Wypowiedzi: 956
|
bóle brzucha, problemy z oddawaniem stolca, może być gorączka. Jednak nie są to objawy swoiste. W przypadku pęknięcia wrzodu mamy do czynienia z czarnym smolistym stolcem i z fusowatymi wymiotami.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
Wypowiedzi: 3
|
stary watek, ale moze jednak cos powiem. tez szukam rzeczy o wrzodach, bo od jakiegos czasu mam takie dziwne jakies historie; po posilkach boli mnie, tak jakby gniecie w zoladku, czasem robi mi sie niedobrze i jedzenie tak jakaby podchodzi do gardla, ale nie wymiotuje jednak. nie wiem o co chodzi ale z drugiej strony od kilku miesiecy zywie sie glownie po knajpach i to takich raczej fastfudowych, wiec moze costam mi sie porobilo, w sumie do tej pory byla olewka a teraz sie zaczynam martwic troche. ktos mi powiedzial, ze to o wrzody moze chodzic.
|
|
[ offline ]
|
|
|
#6 |
|
Guest
Wypowiedzi: n/a
|
witam jesli chodzi o wrzody żołądka to po trwającym od około roku bólu żołądka,wysyłania mnie do coraz to innych lekarzy trafiłam w koncu do gastrologa,który wykonał gastroskopie bo bez tego badania leczyc poprostu sie nie da,opisze tutaj moje objawy moze to komuś pomoze.Bardzo często miewam mdłości,częste odbijanie sie powietrzem,uczucie przepełnienia w żołądku,częste wzdęcia,zaparcia,osłabienie organizmu,utrata wagi,w ustach dziwny posmak goryczy( nie zawsze ale bywa),bóle głowy, i zapomnialabym o najistotniejszych bólach to bóle żołądka trwające nawet po kilkanascie godzin.Ale radze udać sie do lekarza specjalisty z wrzodami nie ma żartów,są podstępne a w przypadku pęknięcia liczy sie czas.Zreszta po co sie męczyc z bólami.Pozdrawiam.
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
nic dziwnego. jeśli prowadzisz taki tryb życia, nie powienieneś/nnaś się specjalnie dziwić, że coś Cię dopadło. ja mam wrzody niestety od dłuższego czasu i to nie jest wesoła zabawa. to wynika najczęściej z obecności bakterii helicobacter pylori, ale wiele rzeczy się do tego przyczynia, począwszy właśnie od złej diety, przez palenie itede. objawy są głownie takie jakie piszesz, jakieś wymioty też mogą do tego dojść. u mnie na przykład tak właśnie było, a ostro trenuję kosza i zdarzało mi się w czasie treningu wyjść i rzygnąć, po prostu z wysiłku mi się uruchamiało. bardzo zabawne uwagi kolegów się oczywiście sypały i generalnie było słabo. komentarze można olać, ale samych wrzodów już niespecjalnie. jestem na Polprazolu i diecie specjalnej i bardzo mi się już poprawiło, ale to dlatego, że szybko zaćżąłem leczenie i Tobie też radzę. bo odwlekanie pogorszy tylko sprawę pozdro.
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
witam ciesze sie, ze znalazlem takiego typu forum poniewaz martwi mnie jedna niepokojąca sprawa otóż obudzilem sie rano i poczułem dziwny ból w żoładku, co mi przyszlo na mysl to, że moze jestem glodny no wiec zjadlem snaidanko wypilem ciepla herbatke i co? nadal bolalo no to wypilem mietowke i pomoglo... po godzinie zjadlem rosól i zaczelo mnie spowrotem boleć... podejrzewam, ze moga byc to wrzody ale nie jestem pewny poniewaz nie mam goraczki, bolów glowy, smolistego stolca i nie wymiotuje... prosze serdecznie na odpowiedz bo bol jest i to straszny pozdrawiam
|
[Wyślij odpowiedź] |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|