Wróć   Odżywki i Suplementy Forum BodyBuild.pl / Vitamin-Shop > Zdrowie i uroda > Zdrowie

[ Wyślij odpowiedź ]

Zespół Gilberta

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Zespół Gilberta stare 09-07-2008, 21:29   #1
Kyle
Junior Member

Wypowiedzi: 2
test3 Domyślnie [ cytuj ] -

Dzisiaj wróciłem od lekarza który powiedział, że mam zespół gilberta tłumaczył mi co to jest, ale byłem w lekkim szoku i nic nie zrozumiałem z tego co on mi mówił. Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest ten cały zespół gilberta ? Czy jest to jakaś poważna choroba ?

[ offline ]

Zespół Gilberta stare 09-07-2008, 21:29   #2
Iggy76
Senior Member

Wypowiedzi: 134

Spokojnie nie jest to żadna poważna choroba. Zespół Gilberta jest inaczej nazywany okresową młodzieżową żółtaczką, wystarczy wspomnieć to że na zespół gilberta choruje co 20 osoba powinno Cię uspokoić.
Ta choroba nie wymaga jakiegoś specjalnego leczenia musisz uważać jedynie na leki które bierzesz, ponieważ możesz doprowadzić do choroby wątroby, a to już by było coś poważniejszego. Zaleca się mniejsze spożywanie alkoholu ze względu na wątrobę, jeśli uprawiasz sporty to nie musisz się o nic martwić bo nie zmieni to Twojego trybu życia.

Pozdrawiam

[ offline ]

Zespół Gilberta stare 09-07-2008, 21:29   #3
Kyle
Junior Member

Wypowiedzi: 2

Dzięki za odpowiedź, ale i tak jutro skoczę jeszcze do lekarza dowiem się dokładniej co i jak

[ offline ]

Zespół Gilberta stare 01-01-2009, 20:49   #4
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - zespół gilberta

Każdy kto ma stwierdzony zespół Gilberta może normalnie żyć i funkcjonować,u mojego syna stwierdzono go ponad sześć lat temu,syn jest już dorosły ma żonę i syna,któremu w 50% może przekazać ten uszkodzony gen,ale na to nie ma żadnego wpływu,wystarczy rozsądnie się odżywiać i prowadzić zdrowy tryb życia co zalecam każdemu z nas jako dietetyczka pracująca w szpitalu,nadmiar wszystkich używek jest niewskazany,tłuste smażone rzeczy również,polecam domowe świeże obiady spożywane regularnie i pamiętajmy o śniadaniu,które po "nocnej głodówce" jest niesłychanie ważne,to jest tak jak z samochodem-wlejesz gorsze paliwo............!

Zespół Gilberta stare 01-26-2009, 22:43   #5
Nie zarejestrowany
Guest

Wypowiedzi: n/a
test3 Domyślnie [ cytuj ] - mam podobny problem

znam kogos kto dowiedzial sie ze choruje na ta chorobe

[Wyślij odpowiedź]

Tagi
zespół, gilberta

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie